Poletni Artkamp je nadaljevanje lentovskega Artkampa, zato bo Mestni park med vikendi "živel" še celo poletje. Festival Lent v Mestnem parku torej še traja.

Branje pod milim nebom po mili volji. Delavnice. Pravljične urice. Kolesarska popravljalnica. Gledališke predstave. Koncerti. S tem in še čem bodo ustvarjalci poletnega Artkampa konce tedna mariborski Mestni park, enega najlepših parkov v Sloveniji, ponovno napolnili z vsebinami za sproščeno ustvarjanje in kulturno obogatitev poletja. Vsak vikend do 23. septembra bodo v poletnem Artkampu ustvarjalne delavnice in predstavitev ustanov, organizacij in posameznikov iz področij kulturne dediščine, različnih kultur sveta, likovnih umetnosti, naravoslovja, športne in igralne aktivnosti, bralna plaža s knjižnimi aktivnostmi in razvajalnice. Vse zaokroženo s pravljičnimi, gledališkimi in glasbenimi produkcijami ter s plesnimi in glasbenimi delavnicami na odru.

Oder Triglav – glasba, ples in gledališče

Ob sobotah dopoldne ob 10.30 uri bodo na odru pripravili Pravljične dogodivščine, ko bodo pravljice in zgodbe brali in pripovedovali priznani pravljičarji, pripovedovalci, pisatelji. Ob 19.30 bodo na programu koncertne poslastice, nastopi različnih glasbenih zasedb, ki povabijo obiskovalce vseh starosti.

Nedeljski dopoldnevi med 10. in 12. uro bodo namenjeni glasbenim in plesnim uricam,ob 18.00, za lep zaključek vikenda, pa še gledališke in lutkovne predstave za otroke.

Ustvarjalne delavnice ter bralne, igralne in športne aktivnosti

Vsak vikend se bodo v parku ob stalnih vsebinah, Bralna plaža, Gibki, prožni, vsega zmožni in Razvajalnice, zvrstile različne ustvarjalne delavnice in predstavitve ustanov, posameznikov, umetnikov in obrtnikov ter organizacij.

Mestni park bo torej v duhu Festivala Lent živel še vso poletje in od daleč mahal celo jeseni, ko bo 23. septembra Mariborčanom velel nasvidenje do 26. Festivala Lent.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice