Projektna pisarna Centra za kreativnost bo v Mariboru tokrat gostila tri poznavalce mednarodne glasbene scene.

V ponedeljek, 13. maja, ob 18. uri, bo Projektna pisarna Centra za kreativnost v Mariboru gostila tri poznavalce mednarodne glasbene scene, ki se bodo pogovarjali o možnostih in ovirah glasbenega preboja v tujino.

Po nadvse obiskanem prvem srečanju, SIGIC v sodelovanju s CzK nadaljuje s ciklom predavanj in usposabljanj Glasbeni posel 2.0, kjer bo tokrat glavni izpraševalec Luka Zagoričnik, ki se bo pogovarjal z Oskarjem Štrajnom, desno roko direktorja osrednjega evropskega showcase festivala in konference Eurosonic Noorderslag iz Groningena, ter Maxom Gregorijem, mednarodno delujočim glasbenim opremljevalcem, glasbenikom in zvočnim inženirjem.

Govorili bodo o načinih, na katere se lahko slovenske glasbene zasedbe prebijejo v tujino, priložnostih za mednarodno glasbeno udejstvovanje, vlogi »showcase« festivalov in o drugih temah povezanih z mednarodnim udejstvovanjem v glasbi.

Kdo so udeleženci Glasbenega posla 2.0?

Luka Zagoričnik je dolgoletni sodelavec Radia Študent in nekdanje televizijske oddaje Aritmija, urednik spletne glasbene revije Odzven in portala za improvizirane muzike Centralala. Je specialist za sodobne glasbe raznolikih žanrov, o čemer veliko piše in predava, hkrati pa ga odlikuje tudi dobro poznavanje mednarodnih glasbenih tokov, s katerimi se seznanja s pogostimi obiski izven naših meja.

Oskar Štrajn že vrsto let živi na Nizozemskem in je desna roka direktorja osrednjega evropskega »showcase« festivala in konference Eurosonic Noorderslag iz Groningena. Je eden izmed treh »bookerjev« za festival Eurosonic, deluje pa tudi kot svetovalec mladim glasbenim skupinam.

Max Gregor je član zasedbe Zircus, ki je kot zvočni inženir vrsto let deloval v Londonu in bil aktiven v vseh segmentih, ki zadevajo odrsko in zvočno produkcijo koncertnih dogodkov. Danes je kot glasbeni opremljevalec povezan tudi z Radiem Si. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice