Vir: FB stran Visit Pohorje
Čelista 2Cellos se po štirih letih vračata v Maribor, od koder je doma Luka Šulić, ki skupaj s hrvaškim kolegom Stjepanom Hauserjem navdušuje množice po vsem svetu s priredbami uspešnic popularne glasbe na violončelu.

Koncert v Mariboru bosta odigrala tik pred izidom novega albuma Let There Be Cello, ki bo po napovedih izšel 19. oktobra. »Stalno sva govorila, da želiva podreti predsodke o čelu in meje med glasbenimi žanri. Ta album ponazarja prav to,«  sta sporočila.

V Mariboru sta nastopila že leta 2012, ko je bil Evropska prestolnica kulture, in nato še enkrat leta 2014. Obakrat sta bila koncerta v razprodani Dvorani Tabor, tokrat pa organizatorji napovedujejo posebno vzdušje, saj bo koncert, tako kot junija na koprski Bonifiki, pod milim nebom. V naravnem amfiteatru pod Pohorjem so postavili parter s sedeži in stojišči.

Na Snežnem stadionu so koncerti v zadnjih letih redki, širši Sloveniji je znan predvsem kot iztek smučarske proge na tekmovanjih za Zlato lisico. »V Mariboru je malo težava, ko gre za tovrstne lokacije. Dvorana Tabor, kjer sva že igrala, je skoraj že razpadla, za kakšno večjo varianto na prostem pa veliko izbire ni. Za Snežni stadion smo se odločili ravno zato, ker je tam primerna in preizkušena amfiteatrska lokacija,« je pred dnevi za časnik Večer povedal 31-letni Luka Šulić.

Pod Pohorje naj bi ju prišlo poslušati več kot 10.000 ljudi, in pospešena prodaja vstopnic to že potrjuje. 

Zaradi dogodka v tem delu mesta pričakujejo veliko gnečo na cestah. Kot so sporočili z mariborske občine, bodo od 18. do 24. ure zaprti nekatere ceste in parkirišča, poroča STA. Obiskovalce zato pozivajo, naj se odločijo za javni prevoz. Za vse imetnike vstopnic koncerta 2Cellos bo možna brezplačna vožnja z mestnim avtobusom številka 6, ki vozi prav do prizorišča.

Vrata prizorišča bodo po napovedih odprli ob 18. uri, medtem ko se koncert začne ob 21. uri.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice