Na družbenih omrežjih je zaokrožila informacija, da priljubljeno mariborsko koncertno prizorišče in lokal Jazz klub Satchmo s 1. junijem zapira vrata.

»Konec je. Umetnostna galerija Maribor prekinila pogodbo. Zdaj bo noter skladišče,« je eden izmed komentarjev na družbenem omrežju Facebook, ki se dotika zaprtja priljubljenega Jazz kluba Satchmo. 

Objava, ki jo je delil Igor Fekonja - Feki, znani mariborski producent in organizator predvsem glasbenih dogodkov, ki se ukvarja tudi z ozvočevanjem, je doživela pravi pogrom na družbenih omrežjih. »Jazz klub Satchmo zapira vrata. Namesto kluba skladišče,« je zapisal.

Najemnik lokala Simon Koren pa je opozoril: »Nič še ni določeno, kaj bo s tem prostorom. Zato počakajmo in dajmo času čas. In hvala za strpnost in razumevanje.« Za pojasnila smo ga tudi poklicali, a informacije še ni želel potrditi.

Za več informacij smo se obrnili tudi na Umetnostno galerijo Maribor, kjer pravijo, da se je odpoved najemne pogodbe zgodila na strani najemnika.

»Dosedanji najemnik je iz osebnih razlogov nedavno odstopil od najemne pogodbe. Kljub temu, da je bila odločitev nepričakovana, jo v Umetnostni galeriji Maribor spoštujemo. Prizorišče uživa večdesetletno tradicijo in gotovo ima posebno mesto v spominu številnih generacij Mariborčanov. V luči trenutnih okoliščin je potreben čas za premislek o tem, kdaj in kako bo mogoče nadaljevati,« so zapisali.

»Maribor - skladišče. Vsega pozabljenega, odvečnega, nerazumljenega. Polne so kleti navlake. Ne upamo se zazreti v njih, ker se bojimo, da bomo prepoznali zamujene priložnosti,« je pod objavo dodal eden izmed komentatorjev, spet drugi pa je množičen odziv ljudi komentiral: »Se pa sprašujem, kje je ta folk bil, ko smo imeli vrhunske stvari noter, pa prodanih 30 kart.«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Sedaj ko bo Koroška peš cona je zaprtje lokala nesprejemljivo . Odlična lokacija za poznavalce glasbe .

Navijac (nepreverjen)

Skoda

Starejše novice