Si upate odkriti, kaj se dogaja za štirimi stenami?

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Si upate odkriti, kaj se dogaja za štirimi stenami?

Kaj skrivamo pred zunanjim svetom in kaj za štirimi stenami? Kaj skrivamo drug pred drugim in kaj sami pred seboj? Kaj se dogaja v sosednjem stanovanju ali zgolj v sosednji sobi? To razkriva srhljiva predstava ...

Si upate odkriti, kaj se dogaja za štirimi stenami?
  • Si upate odkriti, kaj se dogaja za štirimi stenami? Si upate odkriti, kaj se dogaja za štirimi stenami?

V Mariboru lahko še vedno ujamete nenavadno gledališko predstavo »Za štirimi stenami«, ki se odvija v resničnem okolju na obrobju mesta in omogoča edinstven vpogled v življenje petih posameznikov. Gledalci so priča simultanemu poteku dogodkov po prizorišču - stanovanjski hiši, ki so jih ustvarili Mariborčani, člani skupine ZIZ.

Eno izmed predstav si je nedavno ogledal znani radijski in televizijski voditelj Robert Roškar, ki je, kot je zapisal, po predstavi ostal brez besed.

»15 gledalcev nas je bilo in avtorji predstave so nas po stanovanjski hiši razporedili ločeno. Trije so bili v kuhinji, eden v shrambi, kopalnici in kuhinji, ostali na hodniku, v spalnici in dnevni sobi. Vsak od nas je gledal drug del predstave v neposredni bližini igralcev, ki so se nas skoraj dotikali, a z nami niso bili interaktivni. In zgodbo sem razumel šele na koncu, ko so mi ostali povedali, kaj se je dogajalo v drugih delih hiše in ko sem druge gledalce vprašal, kaj se je dogajalo zgoraj, od koder sem slišal konstantne krike in zelo neprijetne zvoke. Razkritje nas je na koncu pustilo brez besed. Nič se ne more primerjati s to izkušnjo,« je po predstavi zapisal na svojem profilu na Facebooku.

V soboto, 3. decembra, ob 19.00 lahko ujamete še zadnjo izvedbo predstave. A ker je zaradi edinstvene izvedbe število gledalcev omejeno na petnajst, je potrebna predhodna rezervacija mest na ziz.maribor@gmail.com. Zbirališče je na železniški postaji Maribor pri lokomotivi, od koder gladelci skupaj krenejo na lokacijo predstave.

Neobičajna predstava je nastala v režiji Tina Grabnarja, produkciji Simona Žlahtiča, avtorji pa so Tamara Zaner, Sara Atanasković, Izidor Gavez, Timotej Kolar, Tomaž Podbevšek in Barbara Polajnar.

Uredništvo
sreda, 30 November, 2016 - 10:47 Osveženo: 9. Marec 2017 - 19:20

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.