Uradno so 4. Salon štajerskih mladih vin v Ljubljani otvorili Tadeja Vodovnik Plevnik, KGZS Maribor, Meta Frangež, 23. Vinska kraljica Slovenije ter Borut in Natalija Cvetko, pobudnika in organizatorja Pubeca. 
Po uspešnem ponedeljkovem 5. Salonu štajerskih mladih vin Pubec v Mariboru, so se Pubeci že četrtič predstavili v Ljubljani.

Na sinočnjem 4. Salonu štajerskih mladih vin Pubec v Ljubljani, ki je potekal v ljubljanski Festivalni dvorani, se je predstavilo 25 štajerskih vinarjev, povezanih v projekt Pubec. 

Po uspešnem dogodku v Mariboru, ki je potekal v začetku tega tedna je več kot 800 ljubiteljev štajerskega mladega vina in kulinarike v Festivalni dvorani najboljša možna potrditev, da projekt Pubec uresničuje svoje načrte z dvigom priljubljenosti in prepoznavnosti štajerskega vina.

Festivalno dvorano bodo štajerski vinarji ponovno zavzeli 23. aprila prihodnje leto, ko se bodo predstavili z najboljšim iz štajerskih kleti, z delovnim naslovom: »Predstavitev najboljših štajerskih vin in letnika 2019«. 

Mladi vinski letnik, ki ga je na pokušnjo postavilo 25 štajerskih vinarjev so okušali tudi številni priznani ljubljanski gostinci med njimi velja izpostaviti Dado Jerovšek, lastnico podjetja Kaval Group, in masterchefa Luka Jezerška

Ekipni duh, ki so ga s Pubecom prinesli v Ljubljano Štajerci, so podprli številni športni asi spidvejist Matej Žagar, nekdanji uspešni smučar Bojan Križaj, direktor Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija, Davor Užbinec in legenda slovenske košarke Ivo Daneu

Med obiskovalci so bili tudi številni znani Slovenci med njimi kranjski župan Matjaž Rakovec, vinski strokovnjak Jože Rozman, Danica Lovenjak, Drago Bulc ...

Da so ljubljanski obiskovalci spoznali tudi odlično štajersko kulinariko je ponovno poskrbela Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, za glasbeno kuliso pa je na odru tokrat stala glasbena skupina Chizz Band iz Ptuja.

Ključni termini Pubec 2019

8. november: Martinovanje s Pubeci v Europarku, Maribor
11. november: Martinovanje, Maribor

14. in 15. november: 22. Slovenski festival vin, Cankarjev dom,Ljubljana
15. in 16. november: 12. Vinska pot, Rovi pod starim Kranjem
21. november: Dobrodelni večer vrhunskih vin, Avla Mestne občine Kranj
22. november: Pubec v Citycentru Celje
22. do 23. november: 12. Vinska pot, Rovi pod starim Kranjem
24. november: 1. Sladki dan, Rovi pod starim Kranjem

Kdo so Pubeci 2019?

Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vina Doppler, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Hiša penin Frangež, Vinogradništvo Frešer, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jamnik, Vino Jarc, Vinogradništvo Jaunik, Vina Joannes, Vino Kolar, Vina Kramer, Vino Leber, UM FKBV – Meranovo, Vinogradništvo Mukenauer, Vinogradništvo Mulec, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Vina Toplak in Vino Valdhuber.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Žabarji ne pijejo vino,njim paše srbska rakija.

Starejše novice