Veseli december je v mesto prinesel precej nekaj dogodkov, ki skrbijo za živahno vzdušje. Mi smo za vas pripravili seznam tistih, vrednih obiska.

Ste ljubitelji legendarne skupine Queen in poznate vse njihove pesmi na pamet? Potem ne smete zamuditi že današnjega odličnega koncerta na Trgu Leona Štuklja, ko bodo zbrane zabavali Queen Real Tribute Band. Band je bil ustanovljen aprila 2006, sestavljajo pa ga profesionalni glasbeniki, ki so veliki ljubitelji klasičnega rocka in zasedbe Queen. Prav njihova ljubezen do skupine Queen jih je pripeljala do tega, da so se odločili ohraniti spomin na eno izmed največjih rock skupin vseh časov. V letu 2007 in 2008 so odigrali številne koncerte po vsem vzhodnem delu Evrope in zelo kmalu postali ena največjih Queen tribute skupin na svetu. Ob koncu leta 2008 so posneli v živo video DVD z imenom "Magic Rhapsody", odšli na koncertno turnejo v Brazilijo, po vrnitvi pa odigrali koncert v Beogradu pred kar 50.000 poslušalci. 

Vilinsko mesto obljublja vikend  vragolij, glasbe in ustvarjanja

Vilinsko mesto živi v vsem svojem čaru in tako bo tudi ta vikend. Danes lahko na Vilinskem odru prisluhnete Gregorju Stermeckemu, glasbeniku, ki se kot komponist in avtor glasbe popisuje pod mnoge odrske uprizoritve in skladbe. Med drugim sodeluje z Bilbi, Patetico, Papir in Severo Gjurin. Gregor bo predstavil svoj solo projekt Brodolomec.

V soboto bo ob 10. uri zjutraj na vrsti Koncert za dojenčke in njihove starše, ki si bodo lahko ogledali glasbeni odlomek iz baleta Hrestač, sledi čudovita papirnata predstava Totem gledališča Pepelito na večerni del in zabavo pa bo poskrbljeno s koncertom skupine Pliš.

Jutri bo dedek Mraz obiskal živali

V Društvu za zaščito živali Maribor pa čez vikend pripravljajo dva zanimiva dogodka. V soboto, 17. decembra, na Grajskem trgu organizirajo dobrodelni dogodek Dedek Mraz za živali. Pričeli bodo ob 9. uri, ob 10. uri pa bo zbrane razveselil Dedek Mraz. Potekale bodo tudi otroške delavnice, dišalo bo iz lonca, obiskovalce pa bodo obiskali tudi živalski »posvojenčki«.

Z dogodkom, ki ga bo povezoval moderator Bor Greiner, želijo med drugim osveščati ljudi o odgovornem ravnanju z živalmi.

V nedeljo pa na Srednji gradbeni šoli Maribor za vse ljubitelje šaha in živali prirejajo dobrodelni šahovski turnir. Denar zbran s prijavninami bo namenjen za oskrbo pomoči potrebnih živali. Začetek turnirja je ob 9.15.

Foto: Facebook

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice