FOTO: Janez Leskovar
Tokrat smo se pogovarjali z mariborsko glasbeno zasedbo The Rocktors o začetkih ustvarjanja in vtisih, ki jih Maribor pušča.

Skupina The Rocktors, ki ustvarja že od oktobra 2012, ima na svojem repertoarju priredbe znanih rock/hard-rock klasikov – AC/DC, Motorhead, Guns N' Roses, The Cult in tako dalje.

Člani skupine, ki je v Mariboru že večkrat nastopala tudi na Trgu Leona Štuklja, so bobnar Martin »Fonza« Grajfoner (Rokodelci, Granna, Invite), basist Miha »Jare« Jarh (Granna), kitarista Jernej »Nezza« Kocjančič in Sergej »Sero« Kleva (Germinal) in vokalist Darjan Kocmut (7th Angel, Toxic Heart, To=To, Akustični orgazem).

Skupina je pred kratkim nastopila v mariborskem Satchmotu, kjer je bilo po besedah glasbenikov pravo vzdušje: »Vtisi kot vedno - čisti rock'n'roll! Vseeno je ali nastopaš pred 10.000 ali 100 ljudmi, če je vzdušje pravo, je to to. Po enem tednu, ko smo vtise že strnili, ostajajo še zmeraj isti – ultraturbomegafuckingroknrol!«

FOTO: Janez Leskovar

Povprašali smo jih, kako se spominjajo svojih začetkov. »Slabo! Tako kot vsak začetek: najprej gre malo rodo, potem pa s kilometrino steče in začneš vedno bolj uživati,« nam zaupajo.
 
Ko pravijo sami, skladbe izbirajo po navdihu. »Kar se nam igra. Je pa seveda to zmeraj stvar kompromisa. Trije Rocktorsi bi igrali en komad, dva bi igrala nekaj drugega. Na koncu se dobimo pri tretjem (komadu). Je pa bazen res dobrih rock klasikov neskončen, tako da nam materiala ne bo zmanjkalo. Tudi za prerekanje in zmerjanje ne,« smeje povedo.

Glasbenike smo povprašali tudi po avtorskih komadih. »Z avtorskimi komadi smo zaključili pred leti, v drugih bendih in načeloma teh apetitov nimamo več. Ali smo se tega prenajedli ali nikoli dovolj nasitili apetita, je težko reči, vsekakor pa ne načrtujemo nič avtorskega. Album s coverji a la Rocktors? Hmm....dobra ideja!« nam zaupajo.

FOTO: Janez Leskovar

Če ste zamudili njihov koncert v Satchmotu, lahko na njihovi facebook strani vidite nove datume koncertov. In na kaj se spomnijo člani zasedbe, kadar pomislijo na Maribor?

»Ljubljana. Ne, saj ne. Mah, Maribor je mesto večnega potenciala in to ne malega. Smo pa sami sebi ponavadi največji nasprotniki, morda celo sovražniki. Mesto zamujenih priložnosti. Smo že preveč v politiki, ne? Lepo mesto je. Domače, romantično. Naše!« nam zaupajo za konec.

FOTO: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice