FOTO: Tibor Golob
Uspešna mlada mariborska podjetnica in lastnica Allegrie Kim Božič razkriva največje spomladanske modne trende. Ob tem izpostavlja, da so Ljubljančanke še vedno bolj drzne pri modnih trendih kot Mariborčanke.

Čeprav prava koledarska pomlad šele prihaja, so tu že spomladanske temperature, ki nas med drugim silijo tudi k menjavi naše garderobe. Tega se ponavadi veselimo predvsem ženske, saj pomlad naznanja menjavo debelih puloverjev in pustih barv v žive srajčke in sakoje.

Vedno urejena Mariborčanka, ki v Mariboru trgovino Allegria vodi že več let, pred dvema letoma pa je butik odprla tudi v Ljubljani, nam je zaupala po kakšnih trendih poseči v letošnji pomladi, da bomo vedno urejene, lepe in v koraku s časom.

»Že lani je Kim Kardashian svet obsedla s tako imenovanimi kolesarskimi kratkimi hlačami, ki bodo 'in' tudi letošnjo pomlad. Oblečejo se lahko z daljšim sakojem in visokimi petami,« pravi Kim Božič.

Največji hit: Hlače in sako živih barv ali karo vzorcev

»Letošnji hit pomladi je pa predvsem tako imenovana 'woman suit', torej hlače in sako, predvsem živih barv ali karo vzorcev. Priporočljivo je, da je sako nekoliko prevelik, zraven se pa obvezno kombinirajo ‘dad shoes’ superge,« razkriva Mariborčanka.

»Še vedno se bodo mešali stili, pri nas temu rečemo trenirka in petke. V Mariboru se taki trendi sicer razvijajo zelo počasi, a letos mislim, da se bo to obdržalo. Nekateri posamezniki pač potrebujejo malo več časa, da določene stvari vidijo v priznanih revijah in na instagramu in se nato nanje tudi oni navadijo,« dodaja.

»Letošnjo pomlad se vračajo neonske barve; neon zelene, rumene, pink, oranžne ... na čevljih in oblačilih. Še vedno ostajajo »in« vsi živalski vzorci in dovoljeno jih je tudi kombinirati med seboj, a moraš se znati poigrati. Še vedno so moderna til in plisirana krila, ki bodo letos nekoliko daljša, zagotovo čez kolena. Pri čevljih prevladuje trend debelejše pete in superg. Posebej so moderne 'dad shoes' superge, ki jih lahko popestrimo s krilom in dobrim sakojem« pripoveduje Božičeva.

Hlače s višjim pasom poudarijo žensko postavo

In ali vas zanima ali bodo letos še 'in' tako imenovane palazzo hlače, ki načeloma zelo delijo mnenja? Kim pravi, da ja, z njimi menda ne boste zgrešile:

»Palazzo hlače z višjim pasom podaljšajo noge in poudarijo čudovito, žensko postavo. Priporočam jih vsem, predvsem tistim, ki nimajo dolgih nog, saj jih te optično podaljšajo. Sicer se ženske teh hlač velikokrat ustrašijo, saj ne vedo, kaj naj obujejo. K njim se odlično podajo sandali z visoko peto. Predvsem pa bodo zelo modne sedemosminske 'palazzo' hlače. Na tednu mode v Milanu sem zasledila, da bodo modne tudi letos pozimi, le da bomo morale biti še bolj drzne, pod njih bomo oblekle nogavice in vse skupaj popestrile s sandali,« pravi.

FOTO: Tibor Golob

Petke so 'out', superge so 'in'

Mariborčanka pa razkriva še eno novico, ki bo razveselila vse, ki prisegate na udobje in petke nosite le občasno: »Pri nas v obeh trgovinah že dve leti prodamo zelo malo pet. Zadnji dve leti beležimo upad, saj so modne superge in vsem je tako bolj ugodno. Jaz sicer še vedno prisegam na to, da se na določene dogodke ne hodi v supergah in da je zato bolje in lepše, da obujemo petke. Tudi celotna postava izgleda drugače. Jaz nosim pete zelo rada, čeprav sem se navadila tudi na superge, predvsem na te z visokim podplatom, katere nas prav tako povišajo. Moda je letos vsekakor bliže tem , ki se izogibajo petk, saj je zdaj čas superg«.

Ljubljančanke bolj drzne kot Mariborčanke

Božičeva ugotavlja, da Ljubljančanke določene, bolj drzne stile sprejmejo prej, kot pa Mariborčanke: »V Ljubljani imamo nekoliko drugačen prodajni program, tam imamo sicer enake znamke, a bolj drzne artikle. Že lani smo začeli s supergami 'dad shoes0 in smo jih v Ljubljani prodali ogromno, v Mariboru pa so začeli po njih povpraševati šele letos. Velikokrat so ženske zadržane in si določenih, bolj drznih oblačil ne upajo obleči, saj ne vedo, kako bodo nanje odreagirali v službi, medtem ko so Ljubljančanke bolj drzne, kombinirajo krilo in superge in ljubijo trend nogavic na sandale«.

»Allegria je v Mariboru tradicija, v Ljubljani pa smo še v fazi razvoja. V Mariboru smo že skoraj 27 let. Smo podjetje, ki ponuja urbano žensko modo, zadnje modne trende in police vedno dopolnjujemo s svežimi modnimi kosi.  Zadnjih deset let se ne posvečamo le čevljem, ampak delamo tudi z oblačili – v Maribor smo pripeljali že kar nekaj novih blagovnih znamk. Posvečamo se hitri modi, vsakih deset dni imamo na policah novo kolekcijo. Tudi trendi v Italiji se hitro spreminjajo in se temu prilagajamo. Naša moda je namenjena ženskam, ki želijo biti ekstravagantne in drzne in ki želijo na enem mestu pridobiti celoten styling različnih znamk – ponujamo obleke, čevlje, torbice in modne dodatke. Vedno skrbno izbiramo materiale, saj se kvaliteta vrača, nizko cenovni izdelki pa upadajo« pove Kim.

 Mariborčanke se premalo samoizražajo

»Blagovni znamki Allegria že vrsto let zaupajo številne ženske. Zastopamo različne znane znamke med srednjim in višjim cenovnim razredom in tudi nekaj znamk po zelo dostopnih cenah, ki so skoraj za vsak žep. Ne glede na ceno, pa v vsakem primeru prisegamo na kvalitetno izdelavo in dobre materiale. Sama vedno, preden naročim čevlje, poskusim vse modele in vedno izberem le kvalitetne in udobne.«

»Mariborčanke se premalo samoizražajo. Imajo ogromno stila, ogromno potenciala  v tem, a se bojijo širše javnosti in zaradi tega stopijo korak nazaj. To je škoda. Mislim, da bi se morale več samoizražati, saj imajo v sebi ogromno poguma« zato, drage dame, bodite pogumne, če pa vam zmanjka idej, Allegria je tista, v kateri boste našle zadnje modne trende, pa tudi nekaj klasike, za tiste manj drzne – nova, prenovljena Allegria vas pričakuje v sredini marca in za vas pripravljajo prav posebno otvoritev, nove znamke, ki prihajajo pa naj ostanejo presenečenje.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Pa kdo verjame temu preseravanju?Te cenene no name cunje kupi za par centov in poskusa dalje prodajat kot da je Armani itd.Ne folka se bolj poneumljat,je dovolj,da je sama zblojena.Ni ona neka modna strokovnjakinja,le cenena kopija necesa.Pa estetski posegi ji ne delajo usluge.

Vijolični bojevnik (nepreverjen)

Če bi fovšarija gorela, bi bila cela Slovenija v plemenih.

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

Starejše novice