Tretji Medeni dan, ki na posestvu Sončni raj razveseljuje že dve leti zapored, obišče pa ga več kot tisoč ljudi, je pred vrati.

Že tradicionalno bodo letos svetovni dan čebel obeležili tudi na posestvu Sončni raj v Vodolah. Dogajanje bo na površinah Medenega parka, kjer so zasadili skupno več kot 10.500 sadik izključno avtohtonih medonosnih rastlin. Te bodo čebelam zagotavljale možnost opraševanja in naravnega razmnoževanja. 

Ustvarjalci na posestvu Sončni raj želijo ohranjati slovensko tradicijo in ustvarjati trajnostni učni park za otroke, mladino in odrasle.

Dogodek Medeni dan bo letos potekal 20. junija 2020, nekoliko kasneje, kot je bilo to sicer v navadi. Skozi dan bo dogajanje pestro in zanimivo. 

Poskrbljeno bo za raznovrstne animacije za otroke, lutkovne predstave, poslikave obraza, adrenalinska napihljiva igrala in seveda zipline Čebelji let s Filipom Flisarjem

Veliko se bo dogajalo tudi za odrasle. Radovedneži bodo lahko obiskali različne delavnice in zanimiva predavanja. Svoje domače izdelke bodo ponujali različni lokalni ponudniki. Letos bo prvič v času Medenega dne obratovala tudi Fontana vin z degustacijo lokalnih vin. 

Za poskočno vzdušje bo popoldne poskrbela Tanja Žagar, hrano bo pripravljala ekipa restavracije Meeting pub & restaurant.

Medeni dan se bo pričel ob 10. uri in se zaključil s koncertom Tanje Žagar, ki bo ob 16. uri. Na in iz dogodka bo vsake pol ure vozil brezplačen avtobus iz avtobusne postaje pod nakupovalnim središčem Europark do posestva Sončni raj in obratno, prvi ob 9.30 in zadnji ob 18.30 iz posestva. Obiskovalce naprošajo, da svoje avtomobile pustijo doma.

Časovnica

9.30 - prvi avtobusni prevoz (iz postaje Europark smer posestvo Sončni raj)


11.00 - Boris Vene - Kriza kot darilo, kriza kot odskočna deska (medsebojni odnosi, zdravje in obilje) - 180 minut


11.00 - Miša Pušenjak - Vrtičkarstvo (moderno vrtičkarstvo) - 60 minut


11.00 - Simona Tomažič - Ključi do zdravja (predavanja z delavnico) 60 minut


12.00 - Sonja Turnšek - Predstavitev Access Bars in telesnih procesov Access Consciousnessu - 60 minut


12.30 - Stane Benedetič - Bela jelka kraljica gozdov in uporaba v praksi - 60 minut


13.00 - Lutkovna predstava - Šivilja in škarjice - 35 minut


14.00 - Tanja Bagar - Kanabidoidi v vsakdanjem življenju (konoplja in CBD) - 60 minut


14.00 - Dušan Donko - Tai chi - 60 minut


15.00 - Brigita Lorenčič - Predstavitev joge obraza


16.00 - koncert s Tanjo Žagar - 120 minut


18.30 - zadnji avtobusni prevoz (iz posestva Sončni raj smer Europark)

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice