Foto: KUD Coda
(Z)mešani festival je projekt, ki je leta 2018 zrasel na zelniku ekipe Kulturno umetniškega društva Coda.

Po dveh izvedbah z eksponentno naraščajočo uspešnostjo pred Jazz klubom Satchmo, se program mariborskega podmladka muzičarjev med 17. in 20. junijem seli na novo, še bolj 'dostopno' lokacijo. Tretji (Z)mešani festival bo prvič izveden na spletu.

Codovci v deflaciji, podhranjenosti in preziru kulturnih vsebin ostajajo povezani in še bolj glas(be)ni.

Martin Počkar, poslovni direktor Kulturno umetniškega društva Coda, ob tem dodaja: »Trenutna situacija nam nikakor ne preprečuje, da bi svojo kreativo izrazili drugače, kot smo vajeni.«

Med 17. in 20. junijem bodo trikrat dnevno na njihovi Facebook strani objavljene zanimive, zabavne in poučne vsebine v različnih formatih. Spoznavali boste lahko osnove igranja različnih inštrumentov, med njimi tudi ukulele. Obzorja bodo širili s skokom tja v daljno Indijo, kjer ritem teče nekoliko drugače. Prisluhnili boste lahko njihovim vokalnim zasedbam, iz svojih domov pa se bodo z utrinki ustvarjanja oglasili tudi učenci in mentorji Kulturno umetniškega društva Coda.

Tudi tokrat so k sodelovanju povabili številne prijatelje. Vsebine bodo soustvarjali z Ekologi brez meja, ekipo Music Max in Pekoskopom, programom društva Indijanez, s katerim v sklopu festivala organizirajo tudi štiri delavnice v živo, ki bodo potekale v Mladinskem centru Pekarna.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice