Študentska konferenca v Mariboru velja za enega največjih študentskih konferenc v Evropi. Letos obeležujejo že 19. izvedbo, vsako leto pa se je udeleži okoli 50 študentov iz celotnega sveta.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM, letos med 26. junijem in 5. julijem gosti že 19. Mednarodno študentsko konferenco SCim. Konferenca spada med največja dogodke v Evropi, na katerem sodeluje več kot 50 udeležencev iz 25-ih držav sveta. Na otvoritvi, ki je bila v torek sta študente pozdravila tudi župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec in predstavnik Univerze v Mariboru. Študentje se poleg predavanj in delavnic udeležujejo tudi spoznavanja mesta Maribor in celotne Slovenije na dvodnevni ekskurziji, ki je potekala ta vikend.

Tematika vsako leto drugačna

Tematika konference se vsako leto poveže z aktualnimi problemi, ki pestijo mlade.

»Rdeča nit letošnje konference je "Majhni koraki, velike spremembe". Udeleženci bodo skozi kvalitetne delavnice spoznavali sebe in delali na sebi. Pridobili bodo različna znanja, ki jim bodo v prihodnje koristila pri nadaljnjih življenjskih korakih. Udeleženci konference bodo ob izobraževalnem delu spoznavali še ljudi iz različnih kulturnih ozadij, Slovenijo ter samo mesto Maribor.« je ob začetku konference povedal Žiga Pirš, sekretar za mednarodno sodelovanje na ŠOUM in glavni organizator.

Na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru so dejali, da je med udeleženci vsako leto odličen odziv tudi na učenje slovenskega jezika

Konferenca nudi različna predavanja

Delavnica upravljanja s časom je namenjena ambicioznim študentom, ki bi se radi naučili kako kvalitetno porabiti svoj čas – delaj, študiraj pametno. Delavnica jih je vodila skozi proces 4 korakov, ki temeljijo na unikatni časovni formuli, predavatelj pa je bil Uroš Ferlin.

Druga delavnica je bila namenjena tistim, ki so si želeli izboljšati svoja znanja na področju vodenja ekipe v podjetju ali organizaciji. Delavnica se je osredotočala na osebno rast, študente pa poučila o osebnih in vodstvenih karakteristikah. Študentje so tako spoznavali orodja s predavateljico Kajo Kosec, ki je vodja zavoda Za dialog in projektni manager Erasmus+ programa.

Tretja delavnica je psihološko obarvana in za tiste, ki so želeli spoznati svoj um in notranje delovanje. Sestavljena je iz petih sklopov, študentje pa so se naučili soočanja s stresom, regulacije svojih čustev v stresnih situacijah, izboljšali so svoje komunikacijske sposobnosti ter se naučili dela v ekipi. Vodile so jih študentke psihologije in članice ekipe Kako si?, Anja Kragolnik, Nina Kozinc in Meta Lavrič.

Četrta delavnica je bila namenjana učenju retorike. Kako imeti dobro in kvalitetno predstavitev, kako pritegniti pozornost in postati efektiven komunikator ter govorec? S predavateljico Nino Dušič Hren, direktorico organizacije Dober stik so šli skozi vsa področja komunikacije in veščin javnega govorjenja, obnašanja pred publiko ter pomena verbalne in neverbalne komunikacije.

Peta delavnica pa je študente popeljala v svet financ in denarja. Večina študentov naj ne bi znala dobro upravljati s svojim denarjem, na delavnici pa so pridobivali znanje o investicijah, upravljanju s prihranki in življenju brez dolgov. Predavatelj Marko Ferlin, specialist iz področja financ jih je popeljal skozi 5 osnovnih korakov za ureditev finančnega stanja in navad.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice