Torta na žaru? Tudi to je mogoče! To je dokazal Štajerec, ki je klasiko francoske kuhinje - Tarte tatin spekel kar na žaru.

Boštjan Weldt prihaja s Ceršaka v občini Šentilj, s svojimi videi, katere je posnel s prijatelji, pa navdušuje številne. Na enajstih dosedanjih posnetkih, ki so objavljeni na Facebooku in Youtubu pod imenom Wewillgrillyou, je pokazal in dokazal, kaj vse se da speči na žaru. 

Z duhovitimi posnetki navdušuje vse od poletja, drži pa se slogana: »Življenje je prekratko, da bi si v mikrovalovni pogrevali 30 sekundne obroke. Dajmo raje šest ur nekaj pečt na žaru.«

Torta na žaru kot jo zmore samo Štajerc'

V zadnjem videu, ki ga je objavil ta teden, se je Štajerec odločil na žaru speči kar slovito francosko specialiteto Tarte tatin. V petminutnem posnetku polnem duhovitih vložkov je prikazal postopek peke te torte, ki jo sestavljajo listnato testo, karamela in jabolko.

In kako bi bila slišati zgodba o nastanku te torte, če bi jo iznašli dve štajerski sestri? »Če bi bili Štajerki, bi zgodba bla ziher taka, da se je napila šmarnice in je bla nabita, ko mamba pa sploh ni vedla, kaj peče,« je med drugim pribil žar majster Štajerske.

»Če za meso glih nisi pri gnaru, speči torto na žaru,« je na koncu še hudomušno predstavil staro ljudsko modrost.

Za več podrobnosti in obilico smeha pa si oglejte celotni posnetek peke torte na žaru.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice