Z legendarnim mariborskim glasbenikom Slavcem Kovačičem, znanim tudi pod televizijskim likom Spidi, smo se pogovarjali o zlatih časih Čudežnih polj, Spidiju in še vedno edini pravi himni NK Maribor, ki je na stadionu ne predvajajo več.

V Sloveniji so Čudežna polja prodala za današnje čase nepredstavljivih 107.000 plošč, s čimer so si prislužili šest zlatih in pet srebrnih plošč. Eno izmed njih je Slavc Kovačič prinesel tudi na naš pogovor, v katerem se nismo mogli izogniti njegovemu televizijskemu liku Spidiju.

Z Avseniki pred 25 tisoč ljudmi

Kovačič se je spomnil zlatih časov Čudežnih polj in izpostavil tudi koncert, ki si ga je v svoji dolgoletni karieri najbolj zapomnil. To je koncert iz 80. let prejšnjega stoletja, ko so na Brdu v družbi Avsenikov igrali kar pred 25.000 ljudmi.

Še vedno pa se Slavc ne more ločiti od svoje ljubice – črne fender bas kitare.

»To drži. Že marsikdo jo je želel kupiti od mene. Še iz 60. let je in ima številko, za katero se vsi 'grebejo'. Je precej težka kitara, a ima tisti pravi zvok, ki ga muzikanti želimo slišati,« je povedal o svoji 'ljubici'.

V Ljudskem vrtu ga boli srce

Spregovoril je tudi o pesmi Heja, hej Viole, ki še vedno velja za himno NK Maribor, a se v Ljudskem vrtu več ne predvaja.

»Ljudje jo še vedno imajo za svojo himno. To je verjetno najboljša himna vseh himn v Sloveniji. V statutu NK Maribor je še vedno navedena kot uradna himna NK Maribor,« razkriva in priznava, da mu 'ni fajn', ker je ni več slišati v Ljudskem vrtu.

Za konec je Slavc Kovačič v svojem slogu poprijel za kitaro, manjkal pa ni niti Spidi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice