FOTO: Instagram (Lea Sirk, Zalagasper)
Sinoči smo ponovno izbrali zmagovalca na nacionalnem izboru za pesem Evrovizije - mlada Mariborčana Zalo Kralj in Gašperja Šantla.

Včeraj se je 10 slovenskih izvajalcev potegovalo s svojimi pesmimi za zmago na letošnji Emi, strokovna žirija pa je izbrala dve najboljši in ju poslala v superfinale.

Tako so se za mesto zmagovalca potegovali 19-letna Zala Kralj in 22-letni Gašper Šantl ter 22-letna pevka Raiven. Mlada Mariborčana sta s pesmijo Sebi tako prepričala slovenske glasovalce ter premagala pevko in harfistko, ki se je predstavila s pesmijo Kaos in se v boj na Emi podala že kar tretjič.

19-letna Mariborčanka je tako za STA po osvojeni zmagi povedala, da ne razmišljala o Emi kot o tekmovanju, temveč da se je njuna glasba nekoga dotaknila. Za sodelovanje naj bi se odločila ravno zaradi slednjega in tudi zato, da pridobita še tršo kožo. Zato je bila zmaga zanju kar nepričakovana, je ob tem poudaril Gašper.

Slednji je v preteklem letu za Mariborinfo pojasnil pomen njunega sodelovanja: »Največja razlika je zame to, da je kombinacija Zalinega glasu, osebnosti in pripovednosti lahko sulica v srce. Je naravna in ne razmišlja naučeno, tako da je res lahko ona sama. Z Zalo imava kar nekaj skupnih pogledov na življenje in glasbo, tako da se zaenkrat zlahka ujameva v sodelovanjih. Pomembno je, da se v pesem lahko oba vživiva.«

Lanska zmagovalka Lea Sirk nezadovoljna: »Ne morem f*ucking verjet«

Tako se mariborska ustvarjala, znana predvsem po uspešnicah Valovi, Baloni in S teboi, za pot v Izrael poleg Raiven potegovala tudi s Kim, Renato Mohorič, Reneja, Ule Ložar ter skupinami Fed Horses, Lumberjack, Okustični in Inmate.

Kot smo omenili, je superfinalista izbrala tričlanska strokovna komisija, v kateri je sedela tudi lanska zmagovalka Eme Lea Sirk. Tej pa zmaga mladih glasbenikov ni bila toliko povšeči, saj si je - kot je priznala - želela in pričakovala zmago Raiven, saj je ocenila, da bi bila ona njena popolna naslednica.

Po razglasitvi voditeljice Ajde Smrekar pa si je privoščila tudi verbalni spodrsljaj; med objemom Raiven je še vedno ozvočena komentirala izid z besedami: »Ne morem f*ucking verjet.«

Zala in Kralj pa čaka nadaljnja pot: v Tel Aviv, in sicer maja. 14., 16. in 18. maja bo potekalo tekmovanje za Pesem Evrovizije; ali bosta pesem odpela v angleščini, pa še ni znano.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bucko (nepreverjen)

Kaj kdaj preberete članke za sabo? Toliko banalnih napak, ki niso nič drugega kot šlamparija! So pa zelo žaljive do glasbenikov, če niti njihovih imen ne zapišete pravilno.

fonzi (nepreverjen)

Kaj pa če bi se v Izraelu Mariborčanoma enostavno pridružila še Raiven, lepo bi gostoleli in uvrstitev bi bila povsem enaka...

Starejše novice