Mariborčanka Špela Novak - Pupa je v Narodnem domu v Mariboru posnela nov videospot na nagrajeno pesem Najine slike.

Za imenom PUPA stoji Špela Novak, pevka, avtorica besedil, glasbe in aranžmajev, v katerih združuje lahkotnost popa, težo rocka, igrivost ritma in melodij ter srčnost bolj ali manj osebno izpovednih besedil.

PUPA je Mariborčanka, ki kot pevka že vrsto let aktivno deluje v najrazličnejših zasedbah – kot spremljevalna vokalistka je sodelovala s Kingstoni, Ditko, Natalijo Verboten, Rebeko Dremelj, še vedno sodeluje z Urošem Perićem, s koroško zasedbo Fauš Dur, s ponovno obujeno country skupino iz osemdesetih Pohorje Express, kot glavo vokalistko pa jo najbolj »okupira« zasedba Karneval, s katero že osem let ob najrazličnejših priložnostih nastopa širom Slovenije.

Ob tem pa poučuje tudi klavir in petje na zasebni glasbeni šoli.

Ves čas pa si želi dati iz sebe tudi nekaj svojega, zato se zadnje čase posveča avtorski glasbi, rezultat česar je pesem Najine slike. Pesem je bila izbrana na natečaju Spotvizija 2017, ki ga je organiziral Sazas in izbranim izvajalcem podaril videospot.

Najine slike so intimna izpoved o čustveni zagati, v kateri se lahko (z)najde prav vsak. Videospot je bil sneman v Narodnem domu v Mariboru pod režijsko taktirko Jana Predana Zvonarja, v sodelovanju s plesnim tandemom Moment, za katerim stojita Monja Lorenčič in Domen Žugelj, ki sta naredila koreografijo in zbrala plesalce – ples v spotu podpre glasbo in besedilo in tako poudari čustva. Med snemanjem je bilo »pomenljivo« zlomljenih tudi kar nekaj okvirjev, ki simbolizirajo »te najine slike«.

PUPA pripravlja že videospot za novo pesem Sam, v bodoče pa lahko pričakujemo še veliko slikovitih pesmi – nekatere že nekaj časa čakajo, da uvidijo luč sveta, prav tako pa ne zmanjkuje novih idej.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice