Priznan filmski igralec iz Indije Venkatesh Daggubati, zvezdnik tako imenovanih Tollywood filmov, je na mariborskih ulicah posnel glasbeni videospot.

Venkatesh Daggubati je slavni indijski filmski igralec, zvezdnik tako imenovanih Tollywood filmov, ki je še posebej zaslovel v filmu Babu Bangaram, posnetem leta 2016. Babu Bangaram v prevodu pomeni Zlati deček. Gre za akcijsko romantično komedijo, kjer se prepletajo ljubezenska zgodba, ponos, policijsko zasledovanje in pripadnost družini.

Venkatesh Daggubati je tako indijsko filmsko sceno, kjer velja za pravega zvezdnika, za nekaj časa zamenjal za ulice Maribora, kjer je posnel glasbeni videospot s pevko Mallelo Vanaalo. Videospot so snemali v strogem centru mesta, ki s svojimi znamenitostmi in arhitekturo, ponuja odlično koliso najrazličnejšim glasbenim ter filmskim žanrom.

Kaže, da je romantični center našega mesta prevzel tudi indijske filmske ustvarjalce, ki so že pred nekaj leti na naših ulicah snemali nadaljevanko, ki se je v resnici dogajala v Londonu. Morda pa Maribor v prihodnosti postane svetovno znana kulisa indijskih filmov, kar bi znalo blagodejno vplivati tudi na domači turizem. Bo občinsko vodstvo prepoznalo potencial Maribora in njega ime, tudi s pomočjo indijskih producentov, popeljalo v širni svet? 

Kot zanimivost, prvi začetki filmske sekcije na področju Maribora segajo v leto 1970, ko je nekaj zagnanih, sicer amaterskih, filmskih ustvarjalcev ustanovilo Fotokino klub. Dne leti kasneje je bil v Mariboru prirejen prvi festival amaterskega filma. Kot zgleda, Mariborčani v sebi nosimo potencial tudi za filmsko umetnost.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice