Snemanju pesmi I ovo će proći se je pridružil tudi Marko Soršak - Soki (foto: osebni arhiv).
Zagrebška rock skupina Hladno pivo je skupaj z glasbenimi prijatelji, tudi iz Slovenije, pripravila rokovsko budnico proti novemu koronavirusu z naslovom I ovo će proći.

Pesem I ovo će proći v izvedbi zagrebške rock skupine Hladno pivo (in tokrat pridruženih spletnih prijateljev) je premiero doživela danes ob 10. uri na spletni strani Jutarnjega lista, v njej pa pevec Hladnega piva Mile Kekin med drugim poje: »Nikoli več ne bom bahavo kot prej imel srečo za samoumevno.« 

Kako je bilo videti snemanje pesmi s približno 20 udeleženci in to sredi pandemije koronavirusa in posledične karantene? Zabavno, a tudi tehnično zahtevno, pravi Mariborčan Marko Soršak - Soki, bobnar iz slovenske ska punk skupine Elvis Jackson, ki ga je Hladno pivo poklicalo za sodelovanje v antikorona himni.

V videospotu vidimo tudi Sokija, bobnarja iz slovenske ska punk skupine Elvis Jackson.

»Glasbeniki se v času karantene pogosto slišimo in si pošljemo kakšno spodbudno. Bojimo se, da bomo eni izmed zadnjih, ko bomo lahko 'normalno zaživeli'. Spot Hladnega piva je ganljiv in vseeno bo enkrat vsega konec in bo vse okej,« je za Mariborinfo o novem komadu dejal Soki. 

»Glasbeniki se v času karantene pogosto slišimo in si pošljemo kakšno spodbudno,« pravi Soki.

Glasove za ganljiv spot prispevajo tudi številni drugi Kekinovi glasbeni prijatelji, kot so Gibonni, Edo Maajka, Rambo Amadeus, Amira Medunjanin, Damir Martinović - Mrle iz skupine Let 3, Vedran Pehar - Shamso 69 iz skupine Brkovi, Mirela Prisec - Remi iz Elementala, Dino Šaran iz sarajevske skupine Letu štuke, Branko Golubović Golub iz srbske skupine Goblini in drugi.

Kekin je po pisanju Jutarnjega lista idejo za besedilo dobil noč pred nedavnim uničujočim potresom v Zagrebu. Nato je z družino moral zapustiti stanovanje sredi hrvaške prestolnice in se preseliti v hišo svojih prijateljev izven mesta. Na vasi je tudi skladal glasbo za novo pesem, s katero želi pokazati moč glasba v težkih časih, kot je pandemija novega koronavirusa.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice