Center za kreativnost bo v Projektni pisarni Maribor ponovno gostil dogodek Glasbeni posel 2.0, ki ga pripravlja SIGIC v okviru partnerske mreže Platforma CzK 2019.

Tokratni gost bo Silvij Skok, ki prihaja iz založbe Glitterbeat, vodilne svetovne založbe na področju glasb sveta. Predavanje bo potekalo v ponedeljek, 14. oktobra, ob 18. uri.

Skok je dolgoletni glasbeni entuziast, ki se je po letih udejanjanja kot DJ, organizator koncertov, nekvalificiran manager, predvsem pa strasten zbiralec glasbe leta 2013 prisostvoval rojstvu založbe Chrisa Eckmana in Petra Webra, Glitterbeat Records, in postal njuna desna roka.

Ker je Glitterbeat nemška založba s pisarno v Ljubljani, bo Silvij na predavanju delil svojo izkušnjo o tem, kako je biti domači tujec, ter nam predstavil drobovje založbe in njenega dela.

Založba Glitterbeat Records je bila po prepričanju približno stočlanske žirije novinarjev z vsega sveta letos že petič zapored razglašena za najboljšo založbo »glasb sveta« v svetovnem merilu na festivalu/sejmu WOMEX.

Glitterbeatova zmagovalna zmes talentiranih glasbenikov, prefinjenega čuta za glasbeno poetiko, dobro naoljenega promocijskega tima in distribucijske mreže je v svet poslala nove horizonte glasb, kot so Gaye Su Akyol, Tamikrest, AMMAR 808, Saz'iso, Damir Imamović, Noura Mint Seymali in mnogi drugi. Poskrbeli so za ponovne izdaje nekaterih ključnih albumov ambientalne glasbe in za piko na i leta 2017 ustanovili še podzaložbo tak:til, ki prikimava raziskovanju glasbe in hkrati briše meje med različnimi glasbenimi žanri.

Z izjemnim entuziazmom in ponosom so svetu predstavili domače Širom, ki so prejeli mnogo odobravanja vse od BBC, časopisov kot so The Wire in Songlines, med njihovimi častilci pa se znajdejo imena, kot so Thurston Moore, Yasmine Hamdan in legendarni radijec Kevin Cole

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice