Novo ustanovljeno mladinsko društvo Ruše v srcu vabi 1. junija na koncert Nine Pušlar s skupino.

Novo ustanovljeno mladinsko društvo Ruše v srcu, ki je bilo dolgoletna želja ruške mladine, se trudi pri razvoju kraja na kulturnem, športnem in izobraževalnem področju, hkrati pa spodbuditi mlade k kvalitetnemu in aktivnemu preživljanju prostega časa.

Želijo si organizirati čim več prireditev, ki bi popestrile ruško dogajanje, zato ob ustanovitvi društva organizirajo koncert Nine Pušlar s skupino.

Sodelujte v nagradni igri! 

1. junija se bodo ob 15. uri v parku pred občino Ruše pričelo popoldansko dogajanje s pestro ponudbo izbranih pijač, ki je nastala v sodelovanju z HUTO, in kulinarično ponudbo, ki je organizatorji še ne želijo izdati. Pozabili pa niso niti na najmlajše, ki jih čaka presenečenje. Vzporedno pa si bodo lahko ljubitelji nogometa na velikem ekranu ogledali finale Lige prvakov.

Ob 20. uri pa se bo pričel koncert na prostem.

Kako se je dogajanje na Letnem odru v Rušah začelo?

Kamniti amfiteater sredi gozda so leta 1931 pričeli graditi krajani na pobudo opernega pevca Vekoslava Janka

Prva predstava na enkratnem prizorišču kamnitega amfiteatra v Rušah je bila uprizorjena leta 1932, in sicer ljudska igra – Finžgarjev Divji lovec, nato pa vsako leto po ena predstava, ki je v to idilično okolje z naravnimi kulisami privabila, brez pretiravanj, tudi po več tisoč gledalcev. Glas o ljudskih ljubiteljskih igrah v Rušah je segel v ves slovenski prostor. Rekorden obisk sta doživeli Miklova Zala leta 1938 in Matija Gubec leta 1940, saj si ju je ogledalo preko 6000 gledalcev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice