Vir: osebni arhiv Martine Plohl
Izšel je prvi priročnik znane plesalke in koreografinje Martine Plohl.

Mariborčanka Martina Plohl, znana plesna trenerka, profesionalna plesalka in koreografinja, je izdala svoj prvi priročnik Principi in metode učenja ter poučevanja športnih plesalcev.

V priročniku je predstavljeno, kako naj se športni plesalci lotijo samostojnega treninga in kako naj pridobljeno znanje iz strani plesnega trenerja kar se da najbolje uporabijo. Prav tako pa je predstavljeno tudi, kako naj se dela in poučevanja lotijo trenerji, da bi njihovo delo obrodilo sadove.

Oboje je, kot pravi, ključnega pomena pri napredku športnega plesalca, posledično pa se tudi odraža v zadovoljstvu plesalca in trenerja, ter njunih dosežkih.

Priročnik je plod dolgoletnih plesnih izkušenj znane koreografinje, ki smo jo občudovali v šovu Zvezde plešejo, pridobivanja znanja doma in v tujini, z željo po večji osveščenosti tega dvoranskega športa in kakovostnejšem načinu dela trenerjev, posledično pa tudi večji uspešnosti plesalcev.

Vir: osebni arhiv Martine Plohl

Martino je za ples navdušil njen starejši brat Zoran, s športnim plesom - standardnimi in latinskoameriškimi plesi - se je začela aktivno ukvarjati pri devetih letih v Mariboru. Po dolgem obdobju nastopov in tekmovanj, zadnja leta deluje kot plesna trenerka. V Slovenski Bistrici deluje tudi njena plesna šola Plesni studio Plohl.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice