S koncem avgusta vodenje pohorskih hotelov Videc, Bolfenk, Arena in Pohorske terase vsaj za leto dni prevzema mariborski podjetnik Miran Ferk. Ta napoveduje 40 zaposlitev in dolgoročne načrte.

Mariborski podjetnik Miran Ferk je s svojim podjetjem Playgreen postal nov najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc ter Pohorske terase. Vodenje hotelov vsaj za leto dni prevzema s koncem avgusta in zatrjuje, da ima dolgoročno vizijo postati uspešno turistično podjetje.

Za Mariborinfo je Miran Ferk razkril, da bo hotele temeljito osvežil, prevetril ponudbo in nudil zaposlitev okoli 40 ljudem.

Urejena okolica in pohorska kulinarika

»Hotele bo potrebno osvežiti, predvsem pa temeljito očistiti in urediti okolico,« slaba dva tedna pred začetkom vodenja pohorskih hotelov napoveduje Ferk. Njegova ekipa ima že pripravljene turistične pakete, ki jih bodo ponujali in jih bodo predstavili še pred koncem avgusta. Velnes program bodo izvajali v Areni in Hotelu Bolfenk, večdnevne turiste bodo vodili na oglede Maribora in okoliških vinotočev, veliko poudarka v pohorskih hotelih pod vodstvom Ferka pa bo na lokalni kulinariki.

»Kulinarična ponudba bo bazirala na Pohorje in regijo. Povezovali se bomo z ekološkimi kmetijami in vinarji,« za Mariborinfo razkriva Ferk.

Bolfenk – zabava za smučarje

Hotel Bolfenk naj bi tako postal središče smučarske zabave pozimi. V hotelu Arena, Bolfenk, Videc in Pohorske terase bodo smučarski gostje dobili smučarske vozovnice že ob prihodu v hotele. »V naselju Bolfenk bomo uredili animacijsko zabavni program za smučarje,« pa del zimske ponudbe napoveduje Ferk.

V pohorskih hotelih bo delalo 40 ljudi

S prvim septembrom bodo pohorski hoteli odprti, Miran Ferk pa še vedno išče kadrovske moči. Zaposluje kader iz gostinstva in turizma, za normalno delovanje pa predvideva, da bo moralo delati okoli 40 zaposlenih.

Priložnost za službo v pohorskih hotelih dobijo vsi, saj nov najemnik trdno zaupa v svoj vodilni kader, ki ima večletne izkušnje.

Sodelovanje z Marpromom in NZS

Miran Ferk je poudaril, da bodo pohorski hoteli pod njegovim vodstvom pripravljeni za sodelovanje z vsemi, ki imajo vizijo in ideje za razvoj turizma v Mariboru in okolic. Dogovor o vključitvi smučarskih paketov v hotelsko ponudbo ima Ferk z Marpromom že sklenjen, to pa ni edini dogovor o sodelovanju.

»Sodelovanje je dogovorjeno tudi z Nogometno zvezo Slovenije, kjer sodelujemo pri skupni kandidaturi za zaključni nogometni turnir Evropskega prvenstva U21 leta 2021,« je za Mariborinfo razkril Miran Ferk.

Še vedno namerava kupiti hotele 

Ferk ostaja zainteresiran kupec vseh omenjenih hotelov, kar je za Mariborinfo pred časom potrdila tudi Družba za upravljanje terjatev bank. »V najemni pogodbi je tudi predkupna pravica, tako da pogovori o nakupu potekajo dalje. Interes za nakup teh hotelov še vedno obstaja,« je zagotovil nov najemnik pohorskih hotelov. 

Višino najemne pogodbe ne razkrivajo ne slaba banka, ne Ferk, saj da gre za »poslovno skrivnost«. »Tega ne morem razkriti,« je dejal Ferk, ki zagotavlja, da bo velik del truda usmerjen v grajenje pozitivne zgodbe okoli Snežnega stadiona ali »mariborske dnevne sobe«, kot mu pravi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice