Mestna občina Maribor je uradno začela s postopki prodaje družbe Farmadent in Gopharm.

To, kar se je napovedovalo pred dvema mesecema, ko smo poročali, da so mestni svetniki na izredni seji odločali o soglasju mestni upravi, da skupaj z drugimi občinami soustanoviteljicami začne postopek prodaje Farmadenta, se je danes začelo tudi uresničevati.

Takrat je župan Andrej Fištravec opozoril, da o dobičkonosnosti lahko govorimo samo še letos, saj v primeru, da ne bodo zadovoljili zakonskih zahtev, podjetju grozi izguba licence, zaprtje vrat in posledično izguba delavnih mest za 80 zaposlenih ter zraven še pripomnil, da je bila prodaja podjetij vsiljena Mariboru in Ljubljani s strani zasebnega interesa.

Danes je zadeva tako daleč, da je občina pri iskanju najugodnejše ponudbe za posredovanje pri prodaji obeh podjetij, že izbrala družbo KPMG Slovenija, ki je s ponudbo v vrednosti 19.000,00 evrov brez DDV, izločila drugega ponudnika, podjetje Constantia plus d.o.o., ki je prav tako oddalo svojo ponudbo. 

3. avgusta se je sestala komisija imenovana s strani župana za spremljanje postopka prodaje v sestavi Simona Štrancarja, Lidije Krebl Vukovič in Mitje Horvata. Komisija se je seznanila s postopkom izbire posrednika in bo postopek prodaje podjetij redno spremljala še naprej.

Mestna občina Maribor je po lastnih besedah zadovoljna z uspešno izvedenim prvim aktom prodaje, ko so izbirali predsednika v dobri veri, da bo mednarodno priznano podjetje, ki velja za eno izmed največjih revizijskih družb na svetu KPMG Slovenija izvedla postopke prodaje v rokih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice