Za podjetja iz okolice Maribora, Pomurja, Pokolpja, Hrastnika, Radeč in Trbovelj je na voljo 12 milijonov evrov zelo ugodnih kreditov.

Slovenski podjetniški sklad je izdal javni razpis za mikrokredite v višini 12 milijonov evrov, ki so namenjeni mikro, malim in srednje velikim podjetjem iz "problemskih območij", in sicer Maribora z okolico, Pomurja, Pokolpja, Hrastnika, Radeč in Trbovelj.

Razpis Slovenski podjetniški sklad pripravlja v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Mikrokrediti so izredno ugodni, postopek za pridobitev od 5 do 25 tisoč evrov pa je hiter in enostaven.

Izredno ugodni krediti

Mikrokrediti veljajo za zelo ugodne, saj imajo nižje zahteve po zavarovanju, nižji 1,1-odstotni fiksni obrestni meri, ročnosti kredita do 60 mesecev in možnostih koriščenja moratorija do šest mesecev. Kredit lahko krije do največ 85 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov projekta, a največ 25 tisoč evrov. Poleg tega pa še Slovenski podjetniški sklad za kredite ne bo računal nobenih stroškov.

Katera podjetja so upravičena do kreditov?

Za mikrokredit lahko zaprosijo podjetja, ki imajo na dan oddaje vloge sedež podjetja ali obrata na problemskem območju vsaj pol leta in so organizirana kot gospodarske družbe, zadruge z omejeno odgovornostjo, samostojni podjetniki in gospodarske družbe ali zadruge z omejeno odgovornostjo s statusom socialnega podjetja. Podjetje pa mora imeti vsaj enega zaposlenega za polni delovni čas.

Podjetja lahko vloge oddajo od 1. februarja do 1. maja 2017 za upravičene stroške nastale od 1. decembra letos do 5. julija 2017 ter od 1. junija do 1. oktobra 2017 za upravičene stroške nastale od 1. aprila do 5. decembra 2017.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice