Nadgraditev železniške povezave bo povečala zmogljivost proge in skrajšala čas potovanja.

V Mariboru se je danes zaključil čezmejni dialog, na katerem sta predstavnika pristojnega slovenskega in avstrijskega ministrstva podpisala izvedbeni sporazum za nadgradnjo železniške povezave Maribor-Gradec. Projekt je na slovenski strani ocenjen na 190 milijonov evrov, s katerimi se bo v šestih letih povečala zmogljivost proge in skrajšal čas potovanja.

Proga Maribor-Šentilj bo bolj zmogljiva

Dobrih 15 kilometrov dolga proga Maribor-Šentilj je del povezave Maribor-Gradec, ki je na baltsko-jadranskem koridorju in je tako pomembna povezava z Luko Koper. A proga trenutno ne zagotavlja standardov interoperabilnosti.

Na progi Maribor-Šentilj bodo v prvi fazi urejeni vsi nivojski prehodi, ki danes predstavljajo varnostno oviro. S tem se bo povečala zmogljivost proge z dobrih 60 na 84 vlakov dnevno. Zgrajena bosta še viadukt in tunel. Ta nadgradnja bo, po besedah podpisnika sporazuma s slovenske strani Damirja Topolka, zagotovila boljšo zmogljivost in bolj tekoč promet.

Pričakuje se pomoč Evropske unije

Projekt je trenutno ocenjen na 190 milijonov evrov. Za projekt je zagotovljeno delno financiranje iz državnega proračuna, okoli 80 milijonov evrov pa država računa, da bo pridobila iz evropskega kohezijskega sklada.

Iz Maribora do Gradca po novem 45 minut

Cilj nadgradnje je, da se potovalni čas od Maribora do Gradca skrajša s sedanjih 70 minut na okoli 45 minut. Izboljšala se bo tudi nosilnost, in sicer na 22,5 tone na os.

Koordinator EU za baltsko-jadranski koridor Kurt Bodewig je ob tem dejal, da nadgradnja po njegovih besedah prinaša tudi možnosti za gospodarsko in siceršnje zbližanje regij na obeh straneh meje. To velja tako za Magno Steyr, kot tudi druge potencialne investitorje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice