Aerodrom Maribor uradno v roke SHS Aviationa

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Aerodrom Maribor uradno v roke SHS Aviationa

Podjetje SHS Aviation je uradno postalo stoodstotni lastnk Aerodroma Maribor.

Aerodrom Maribor uradno v roke SHS Aviationa
  • Aerodrom Maribor uradno v roke SHS Aviationa Aerodrom Maribor uradno v roke SHS Aviationa

S 30. decembrom je podjetje SHS Aviation - zračni promet postalo uradni lastnik 100-odstotnega deleža Aerodroma Maribora. Sklep mariborskega sodišča razkriva, da je nakup potekal preko družbe Rim projekt. Tega vodi Boris Bobek, ki je tudi eden izmed dveh začasnih direktorjev Aerodroma Maribor in predsednik nadzornega odbora Mestne občine Maribor.

Podjetje Rim projekt je družbo, ki ima trenutno v upravljanju mariborsko letališče, od Delavske hranilnice kupila za sedem milijonov evrov.

Rim projektu 10 milijonov

Čeprav je nakup znašal 7 milijonov evrov, naj bi končni lastnik, ki je podprt tudi z azijskim kapitalom, Rim projektu za Aerodrom Maribor odštel deset milijonov evrov. To je pred novim letom podprl tudi Bobek, ki je sicer pred tem zatrdil, da bo denar namenjen Aerodromu Maribor.

A trije milijoni so trenutno še založeni na fiduciarnem računu notarja. Pogoj za izplačilo teh milijonov, ki naj bi bili namenjeni razvojnim projektom letališča, je pridobitev dolgoročnega najema letališke infrastrukture. Ta je v lasti države, razpis za najem pa se izteče konec januarja. Novi lastniki si želijo še lastništva nekaterih površin pred letališko stavbo in soglasja za opravljanje dejavnosti splošnega letalstva.

Aerodrom Maribor še vodita Boris Bobek in Ladimir Brolih, a kot piše Večer, naj bi upravljanje postopoma prevzel predstavnik azijskega vlagatelja. Ta naj bi Maribor povezal s floto šestih fokkerjev belgijske letalske družbe VLM Airlines, ali jo celo prenesel v svojo novo bazo na mariborskem letališču.

Jaka Maučec
torek, 3 Januar, 2017 - 14:46 Osveženo: 3. Januar 2017 - 15:08

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.