Podjetje SHS Aviation je uradno postalo stoodstotni lastnk Aerodroma Maribor.

S 30. decembrom je podjetje SHS Aviation - zračni promet postalo uradni lastnik 100-odstotnega deleža Aerodroma Maribora. Sklep mariborskega sodišča razkriva, da je nakup potekal preko družbe Rim projekt. Tega vodi Boris Bobek, ki je tudi eden izmed dveh začasnih direktorjev Aerodroma Maribor in predsednik nadzornega odbora Mestne občine Maribor.

Podjetje Rim projekt je družbo, ki ima trenutno v upravljanju mariborsko letališče, od Delavske hranilnice kupila za sedem milijonov evrov.

Rim projektu 10 milijonov

Čeprav je nakup znašal 7 milijonov evrov, naj bi končni lastnik, ki je podprt tudi z azijskim kapitalom, Rim projektu za Aerodrom Maribor odštel deset milijonov evrov. To je pred novim letom podprl tudi Bobek, ki je sicer pred tem zatrdil, da bo denar namenjen Aerodromu Maribor.

A trije milijoni so trenutno še založeni na fiduciarnem računu notarja. Pogoj za izplačilo teh milijonov, ki naj bi bili namenjeni razvojnim projektom letališča, je pridobitev dolgoročnega najema letališke infrastrukture. Ta je v lasti države, razpis za najem pa se izteče konec januarja. Novi lastniki si želijo še lastništva nekaterih površin pred letališko stavbo in soglasja za opravljanje dejavnosti splošnega letalstva.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice