Foto: Bobo
V kabinet ministra Vaska Simonitija prihaja pevka Alenka Gotar. Ukvarjala se bo z mediji, spremljala medijsko zakonodajo in vodila različne razpise.

Na zaupanje ministra Vaska Simonitija v njegov kabinet na ministrstvu za kulturo prihaja pevka Alenka Gotar. Na zadnjih državnozborskih volitvah je Gotarjeva kandidirala na listi stranke SDS, zdaj pa se bo nekdanja predstavnica Slovenije na Evroviziji ukvarjala z mediji, spremljala medijsko zakonodajo in vodila različne razpise, je kot prvi poročal Večer.

Gotarjeva je bila kmalu po nastopu Janševe vlade izvoljena za članico programskega sveta RTV Slovenija. Od sredine avgusta, torej v ključnem času nastajanja nove medijske zakonodaje, ki sproža številne očitke, da si oblast s tem podreja medije, pa dela na resornem ministrstvu Vaska Simonitija. Kot so povedali bo njena osnovna plača dobrih 1500 evrov neto

»Najlepša hvala za vse čestitke ob imenovanju v svetovalko v kabinetu ministra za kulturo! Seveda sprejemam tudi vse kritike, ker smo v demokraciji. Trudila se bom delati pošteno v dobro vseh, ne glede na politično barvo. Ker kultura in dobra dela po mojem mnenju ne bi smeli imeti političnega predznaka,« je Gotarjeva zapisala na Facebooku.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Moramo lociti (nepreverjen)

med kulturo, cerkvijo, religijami in verstvi. Nedopustno je da ministrstvo financira nekulturne projekte in drustva.

Starejše novice