Nevladna organizacija Alpe Adria Green se ne bo pritožila na okoljevarstveno soglasje Magni Steyr za lakirnico v Hočah.

Alpe Adria Green pritožbe zoper okoljevarstveno soglasje Magni ne bo vložila. Večina članov nadzornega sveta okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green namreč po informacijah Financ podpira z Magno usklajen protokol o okoljskih zadevah in nasprotuje pritožbi zoper okoljevarstveno soglasje.

Ključne točke protokola, ki sicer ni pravno zavezujoč, se po poročanju Financ gibljejo okoli štiri točk - neodvisne delovne skupine, ki jo namerava vzpostaviti Magna, vlogi za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja bodo dodani protipožarni ukrepi, pred začetkom gradnje bo Magna predstavila skupini načrt in časovnico gradnje in podatke o vplivih na okolje, po začetku obratovanja tovarne bodo člani skupine vsakih šest mesecev obravnavali okoljske zadeve Magne Nukleus.

Protokola ne podpirajo sicer vsi, vendar je podpora dovolj velika, da se Alpe Adria Green na izdano okoljevarstveno soglasje ne bo pritožila.

Ob tem je spletni portal Siol.net poudaril, da bo v ponedeljek znano še, ali so prebivalci Miklavža na Dravskem polju vložili tožbo na upravno sodišče.

Kot smo poročali, je pritožba Alpe Adria Green na okoljevarstveno soglasje ostala še edina odprta v vrsti morebitnih pritožb, o katerih so razmišljale okoljevarstvene organizacije. V petek je Slovenski E-forum napovedano pritožbo dokončno umaknil, saj so, kot je pojasnil vodja Gorazd Marinček, z Magno in predstavniki vlade sklenili protokol o dopolnitvi okoljevarstvenega dovoljenja.

Spomnimo ...

Upravni odbor okoljevarstvenega društva Alpe Adria Green je na seji prejšnji četrtek z večino glasov sprejel sklep, da se društvo pritoži na okoljevarstveno soglasje Magni. Kot smo razkrili na Mariborinfo, je za pritožbo glasovalo šest članov upravnega odbora, proti so bili štirje, en pa se je glasovanja vzdržal.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice