Foto: Mediaspeed
Zdaj je tudi uradno, da ptujski politik Andrej Čuš, predsednik stranke Zeleni Slovenije, prevzema mesto državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Predsednik stranke Zeleni Slovenije Andrej Čuš je na Facebook profilu potrdil namigovanja, da prevzema mesto državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Zapisal je, da se zaveda, da lahko največje premike naredi takrat, ko si v položaju, ki omogoča, da svoje zamisli aktivno realiziraš. Tako Andrej Čuš komentira svoj povratek na državno politično sceno. 

»Pred časom sem s strani podpredsednika Vlade Republike Slovenije in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška bil povprašan, če sem pripravljen aktivneje pristopiti k reševanju težav v Sloveniji in kot predsednik Zelenih Slovenije prevzeti mesto državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo za področje zelenih tehnologij in pobude mladih,« je zapisal Čuš. 

Dodaja, da bi bilo to povabilo najlažje zavrniti, a tega ni storil, saj pravi, da je to priložnost, ko bo prvič po 27 letih v slovenski vladi sodeloval predstavnik kakšne od zelenih strank. 

Pravi, da je z njegovim imenovanjem zelena politika v Sloveniji dobila močnega zagovornika. 

Čuš je zapisal še, da bo kot državni sekretar velik del svojih naporov posvetil izzivom zelenih strank. 

Največji evropski izziv na tem področju se mu zdi trenutna dilema med gospodarskim razvojem in varovanjem okolja. 

Kaj pa spor med Janezom Janšo in Andrejem Čušom?

Ko smo na novo imenovanega državnega sekretarja povprašali o tem, kako bo odmevni spor med stranko SDS in njenim predsednikom Janezom Janšo, ki vodi vlado, in njim, vplival na njegovo delovanje, je bil Čuš kratek in jedrnat.

»Čas zaceli rane,« je povedal za Mariborinfo 

Pravi, da je njegovo imenovanje v državnega sekretarja tudi neko olajšanje, da je konfliktov konec in lahko delajo za boljšo prihodnost.

Imenovanje Čuša za državnega sekretarja je potrdil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Dodal je, da je pred nami obdobje gospodarskega okrevanja, ki ga bodo utemeljili na zelenem prehodu gospodarstva.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostja 426 (nepreverjen)

No, vedno san dvomila v njegovo zelenost, pa v njegovo iskrenost. Evo, mejla san prav, obrno de se, takak de njemi pa Janši praf. Zavolo takšnih politikantof Slovenija nikdar nede mejla kakšnih verodostojnih politikov, ka še te kakšne poštene zelene stranke.

Žalost (nepreverjen)

Da bi bilo tvoje sporočilo napisano v Slovenskem jeziku bi ti lajkal.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Krona vseh regrutacij Puklastega Vanča ...

Zikollino (nepreverjen)

Ni važno, da si glup in pokvarjen ter hinavski, važno je, da si naš ...

Starejše novice