Poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne je na seji za novega direktorja Dravskih elektrarn Maribor imenovalo dosedanjega tehničnega direktorja družbe Andreja Tumpeja.

Andrej Tumpej bo položaj prevzel s 30. septembrom, imenovan pa je bil za mandatno obdobje štirih let. Na položaju bo zamenjal Viljema Pozeba, ki je družbo vodil zadnjih osem let.

Tumpej je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, v Dravskih elektrarnah Maribor je zaposlen že šestindvajset let. Na svoji dosedanji poslovni poti je opravljal funkcije na tehničnem področju, leta 2009 pa za obdobje šestih mesecev že dodatno tudi posle direktorja družbe. Poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne, ki mu je na osnovi predhodnega soglasja nadzornega sveta HSE zaupalo štiriletni mandat, je prepričal s strokovno pripravljenim in predstavljenim programom razvoja družbe, predvsem pa z jasno vizijo in strategijo njenega vodenja, so povzeli v družbi.

»Ves čas službovanja v Dravskih elektrarnah Maribor skupaj s sodelavci, ki so veliki strokovnjaki, saj pokrivajo celotno paleto naprav in sistemov na hidro- ter sončnih elektrarnah, skrbimo za zanesljivo in varno obratovanje vseh naših elektrarn. Pri tem iščemo vedno nove rešitve za vse izzive, ki jih pred nas postavljajo proizvodne enote. Vse omenjeno, z dodatnimi organizacijskimi in tehničnimi izzivi, bo tudi rdeča nit naslednjih štirih let, s ključnim ciljem, da Dravske elektrarne Maribor tudi v prihodnje ostanejo eden najpomembnejših proizvajalcev električne energije v  Sloveniji in vitalen del skupine HSE,« je ob imenovanju povedal novi direktor Dravskih elektrarn Maribor.

Foto: Mediaspeed.net

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice