Slika je simbolična (Foto: Bobo).
Do drugega kroga predsedniških volitev nas loči še teden dni, kandidata Anže Logar in Nataša Pirc Musar pa imata tako še nekaj dni časa za nagovarjanje volivcev. Nas pa zanima, za koga boste volili to nedeljo. Svoj odgovor nam zaupajte v anketi.

Anže Logar in Nataša Pirc Musar, ki so jima volivci v prvem krogu predsedniških volitev namenili največ glasov, bosta po napovedih tudi pred finalom predsedniške tekme volivce poskušala prepričati z osebnim nagovarjanjem, kot sta si ga zastavila ob začetku kampanje.

Pred drugim krogom volitev, ki bo 13. novembra, se bosta kandidata pomerila še na nekaj soočenjih. V sredo bosta tako svoja stališča lahko predstavila poslušalcem Radia Slovenija, čaka ju tudi četrtkovo soočenje na Televiziji Slovenija in sklepno petkovo soočenje na POP TV.

Za nagovarjanje volivcev imata sicer čas le še do petka do polnoči, ko bo nastopil volilni molk. Ta bo trajal vse do zaprtja volišč v nedeljo, ob 19. uri.

Svoje bodo nato povedali volivci, ki bodo na tokratnih predsedniških volitvah izbirali petega predsednika republike.

Po državi so se že odprla volišča za predčasno glasovanje

Še pred nedeljskim drugim krogom bo glas za enega od kandidatov mogoče oddati predčasno. Volišča za predčasno glasovanje bodo odprta od torka do četrtka, od 8. do 10. novembra med 7. in 19. uro.

Do srede pa je še mogoče zahtevati tudi nekatere posebne oblike glasovanja. Volivci, ki želijo glasovati na volišču v drugem okraju oziroma t. i. volišču omnia, lahko do tega dne to sporočijo okrajni volilni komisiji, na območju katere so vpisani v volilni imenik.

Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, pa lahko okrajni volilni komisiji sporočijo, da želijo glasovati na svojem domu. Obvestilu morajo priložiti tudi zdravniško potrdilo.

Na enak način lahko glasujejo tudi volivci, ki so v izolaciji, pod pogojem, da so v izolaciji najpozneje tri dni pred dnevom glasovanja in obvestilu priložijo ustrezno dokazilo.

Prav tako se v sredo izteče rok, do katerega morajo volivci, ki nimajo stalnega prebivališča v Sloveniji, pa želijo glasovati na volišču v Sloveniji, to sporočiti Državni volilni komisiji.

V prvem krogu Logar pred Natašo Pirc Musar

Drugi krog predsedniških volitev je potreben, ker v prvem poskusu 23. oktobra nihče izmed sedmerice kandidatov ni dobil absolutne večine glasov volivcev.

Največ jih je, tudi po prištetih glasovnicah iz tujine, sicer prepričal Logar, za katerega je glasovalo 33,95 odstotka volivcev, za njegovo protikandidatko v drugem krogu Pirc Musarjevo pa je glasovalo 26,88 odstotka volivcev.

Za tretjeuvrščenega Milana Brgleza, skupnega kandidata koalicijskih strank Gibanje Svoboda in SD, je glasovalo 15,45 odstotka volivcev. Sledili so kandidat Vesne Vladimir Prebilič z 10,60 odstotka, kandidatka Resni.ce Sabina Senčar s 5,94 odstotka, kandidat NSi Janez Cigler Kralj s 4,37 odstotka in kandidat Levice Miha Kordiš s 2,81 odstotka podpore.

V prvem krogu je na volišča prišlo 51,74 odstotka volilnih upravičencev. Udeležba je tako znova presegla 50 odstotkov, kar se ni zgodilo že od leta 2007.

ANKETA: Za koga boste glasovali v drugem krogu predsedniških volitev?

Ker se drugi krog predsedniških volitev vztrajno približuje, smo se pred nedeljskim odprtjem volišč odločili preveriti, komu bodo svoj glas namenili naši bralci.

Svojo odločitev izrazite v spodnji anketi.

Za koga boste glasovali v drugem krogu predsedniških volitev?

Anže Logar.
49% (237 glasov)
Nataša Pirc Musar.
51% (250 glasov)
Skupno glasov: 487

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec

Go Logar, tole ženšče ni vredna nič!

Seveda, vojna … (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

danas/vesti/politika/da-li-su-zvonko-veselinovic-i-milan-radoicic-kriminalci-ili-heroji-sa-kosova-polemika-u-skupstini-novakovica-i-martinovica
24ur/novice/tujina/naval-bogatih-rusov-v-srbijo-povzrocil-skokovito-rast-najemnin pripremaju rat protiv Kosova

FOff (nepreverjen)

Nataša je naša opcija za vladavino prava .

pohorskisvizec

Vpr njene strice iz ozadja, če so za vladavino prava?Si pa komedijant foff!

In reply to by FOff (nepreverjen)

cinki (nepreverjen)

Če bi bilo pošteno bi lahko v drugem krogu če že mora biti,pa ne vem zakaj,sodelovali volilci ki se prvega kroga niso udeležili.Glasovi pa bi se prišteli kandidatoma rezultatu iz prvega kroga.Zato so volitve velik nateg volilcev.

viola (nepreverjen)

Mb info vi samo in zopet imejte svojo lažnjivo anketo. 13.11. bo pa zopet resnična.

23 v čakalni vrsti (nepreverjen)

jaz bom volil gospo
no kak se že piše

In reply to by viola (nepreverjen)

Samo Strah (nepreverjen)

Alenko Bratovšek

In reply to by 23 v čakalni vrsti (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

Baje so na mariborinfo desno usmerjeni v kar pa jaz ne verjamem. Ko dajejo lažne ankete z tem le vzpodbujajo ljudi k čim večji udeležbi na volitvah in posledično z tem še večji poraz logarja. Super politika.

OSL (nepreverjen)

Za pljuvalce republikanskih vrednot še informacija, ki pove vse o najboljšem kandidatu za predsednika republike dr. Logarju, ki jih je Slovenija kdajkoli premogla.
“Pred 15 leti je ta mož rešil moje življenje. Hvala ti, Anže,” so bile besede hvaležnosti litovskega državljana Mantvydasa Juozapavičiusa takratnemu poslancu in današnjemu predsedniškemu kandidatu Anžetu Logarju, znanem po odkrivanju pokvarjenih banksterjev, da ga je rešil zagotove smrti. Natanko pred 20 leti je takrat 26-letni Anže Logar preživljal dneve ob enem od madžarskih jezer, ko je nenadoma opazil, da je v vodo skočil še nekdo in ni več priplaval na površje. To je pri dr. Logarju takoj sprožilo alarm za pomoč človeku v stiski. Hitro je priplaval do kraja nesreče, Litvanca Mantvydasa Juozapavičiusa, ki je negibno ležal pod vodo, je potegnil na površje in nato na obalo. Pozneje se je izkazalo, da je nesrečnež utrpel zlom vretenc in postal tetraplegik, za celo življenje prikovan na invalidski voziček. 16. februarja 2007 mu je ob dnevu neodvisnosti tedanji litvanski predsednik Valdas Adamkus podelil državno priznanje Life Saving Cross za zasluge pri reševanju državljana Republike Litve Mantvydasa Juozapavičiusa pred gotovo smrtjo.

SLO (nepreverjen)

Meni pa se zdi, da ni v pravi stranki. Krivca, da ne bo predsednik pa itak vsi poznamo.

In reply to by OSL (nepreverjen)

Fischer (nepreverjen)

Dajmo Pirc Musar! Ravnokar iz predčasnih volitev...

Samo Strah (nepreverjen)

ko bi vi vedeli kako mi gredo na pajtl stare debele zabuhle babe

In reply to by Fischer (nepreverjen)

Hrast Mosa (nepreverjen)

Samo, jaz te povsem razumem, sočustvujem s teboj in te podpiram v tvojem razmišljanju. Jaz ob pogledu nanje 🤮🤮🤮! Zelo pa so mi všeč sloke, starejše, fit in gibčne pi...

In reply to by Samo Strah (nepreverjen)

pohorskisvizec

Jaz sem 2 dni nazaj volil pravega fišer!

In reply to by Fischer (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice