Število okuženih s koronavirusom se veča, zdaj je že jasno, da se dodatnim ukrepom ne bomo mogli izogniti.

Marko Geršak, vodja Slovenske fitnes iniciative in direktor BODIFIT centrov po Sloveniji, poudarja, da bi še eno zaprtje vadbenih centrov pomenilo popoln zlom slovenskih središč rekreacije: »Čas prvega zaprtja je pri nas trajal več kot dva meseca, lastniki vadbenih centrov pa za to niso prejeli nobenih nadomestil.«

Veliko je govora o povečanem prenašanju bakterij in virusov med uporabniki fitnesov. Iz Slovenske fitnes iniciative so že pisali Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje, saj so želeli uradne izsledke, ki bi te trditve potrdili. Odgovorov do sedaj, kot pravijo, še niso prejeli. 

»Drži pa tudi, da vsi ti naši odločevalci, kot izgleda, niso redni rekreativci v tovrstnih centrih in nikoli niso potrebovali rehabilitacije ali postrehabilitacije v teh centrih. Prav tako pa ne skrbijo za svojo moč, kot več sto tisoč drugih Slovencev. Ob tej priložnosti bi jih povabil, da naše storitve preizkusijo brezplačno. Lahko dam besedo Slovenske fitnes iniciative,« poziva Geršak. 

Fitnes iniciativa: Korona je nova realnost

V Sloveniji je trenutno le ena oprijemljiva raziskava, ki se tiče debelosti otrok. Pri tem so ugotovili, da se je v zgolj dveh mesecih močno poslabšala gibljivost otrok.

Korona je nova realnost in vodja Slovenske fitnes iniciative poudarja, da se bomo morali naučiti živeti z njo. Ob tem moramo poskrbeti tudi za uravnoteženo gibanje, prehrano in počitek. 

Slovenska fitnes iniciativa ima na Facebooku že tri tisoč članov, spletno peticijo proti zapiranju športnih centrov pa je podpisalo že skoraj devet tisoč ljudi. Menijo, da bo število podpornikov še raslo, saj podpise zbirajo tudi v fitnesih in rekreativnih centrih. 

»Gostinski lokali nikoli niso bili viri okužb«

Tudi gostinci, frizerji in kozmetiki so v pismu predsedniku vlade in resornim ministrom zapisali, da se zavedajo slabe epidemiološke slike v državi, a so mnenja, da je možno kljub temu še vedno opravljati dejavnosti v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so sporočili iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Menijo, da bi lahko bila škoda ob vnovičnem zaprtju lokalov neizmerljiva. Poudarjajo veliko število izgubljenih delovnih mest in trajno zapiranje lokalov - vse to v primeru še enega omejevanja delovanja. 

Če pride do zapiranja, pa od vlade pričakujejo pokrivanje plač in stroškov, ki bodo nastali med zaprtjem. Vladi predstavljajo tudi kompromis. Tako upajo, da bodo delovali vsaj obrati s terasami in vsi obrati, kjer bodo lahko zagotovili ustrezno razdaljo. 

Gostinci v apelu še opozarjajo, da se sicer držijo navodil, medtem ko se slavja selijo v zasebne prostore, česar pa ni možno nadzorovati. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Frizerji pa res ne vem ,ce kaj vplivajo.Eni jih imajo 10 na dan .So dokazi?v Restavr pa tudi je razmak....malo smesno in skodljivo

Zapiranje nujno (nepreverjen)

potrebno iz zdravstvenih razlogov.

ivona (nepreverjen)

Poznam frizerje, ki delajo sami in imajo v 25 kvadratih lokala po 8 do 10 strank na dan. Ti najbrž ne bodo zaprti, kar bi bilo neumno.

MoBčan (nepreverjen)

»Gostinski lokali nikoli niso bili viri okužb«

A virus to ve?

Starejše novice