Mariborski župan Saša Arsenovič je v intervjuju za Mariborinfo spregovoril o novem pohištvu v svojem kabinetu, javnem holdingu, knjižnici na Rotovškem trgu, Ljudskem vrtu, Lentu in še marsičem.

Saša Arsenovič je župan Maribora tri mesece, takoj ob prihodu na položaj pa je zamenjal pohištvo v svojem kabinetu in namestil svojega. Kot je razkril v intervjuju na novo pohištvo še čaka, sprememba po skoku iz podjetniških vod v politične je zanj zanimiva. »Zavedam se, da sem javno bolj izpostavljena oseba,« in dodaja, da si tudi ob županovanju še najde čas za partijo tenisa in igranje košarke.

Mariborski župan je razkril, kaj sta se na večnem derbiju pogovarjala z ljubljanskim županom Zoranom Jankovičem in zanikal da bi ga kopiral, spregovoril je o ustanovitvi Javnega holdinga Maribor ter kaj bi ta Mariborčanom konkretno prinesel. Projekt knjižnice na Rotovškem trgu je prevetril in ga s svojo ekipo pocenil na okoli

»Mi smo svojo domačo nalogo naredili do te mere, da smo knjižnico naredili bolj funkcionalno in nas potencialno lahko stane manj. Če bi nam vse uspelo, bi lahko teoretično začeli zidati v letu 2020,« je napovedal Arsenovič.

Na Ljudskem vrtu koncerti, pod njim garažna hiša

Arsenovič želi, da bi Ljudski vrt po prenovi gostil tudi velike glasbene koncerte in druge prireditve, gradbena dela na zahodni tribuni pa bi se lahko začela v začetku prihodnjega leta oziroma v skladu z dogovorom z NK Maribor glede na termin tekem. 

»Želimo si zgraditi garažno hišo, ki jo Ljudski vrt nujno potrebuje na vzhodni strani. Že usklajeno s klubom bi bilo pomožno igrišče v času gradnje nekje drugje, ko pa bi se garažna hiša končala, pa se na streho garažne hiše namesti pomožni stadion,« je načrte razkril mariborski župan in dodal, da je projekt v fazi idejne zasnove, izpeljali pa bi ga lahko s pomočjo zasebnega partnerstva.

Dotaknil se je tudi prenove nabrežja reke Drave in Lenta, ki bi bil eden največjih projektov v njegovem mandatu in usode odra na Dravi, ki sicer ostaja na isti lokaciji, a ne bo stal na vodi. Za konec je župan Arsenovič razkril še, kaj si bo privoščil za prvomajske praznike.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Ta je pravi osel'koncerte bi delal v ljudskem vrtu.Se vidi da se mu je..e za zgodovino stadiona in pomena sportnega objekta.

Mbcan (nepreverjen)

Ljudski vrt je lahko splošno uporaben, zakaj pa ne? Sej se trava zaščiti, stadion pa se uredi kot je potrebno. Zakaj me bi v Ljudskem vrtu poslušali kakšnega velikega koncerta svetovnega formata? Od tega bi imelo veliko celotno mesto.

LudiRudi (nepreverjen)

Knjižnica je vedno aktualna ob županskih volitvah ali pa volitvah direktorice . Tako to traja že 27 let ......i nikome ništa .

LudiRudi (nepreverjen)

Stadion prodati Kitajcem ,potem pa naj viole zahtevajo novo streho !

Friderik 1950 (nepreverjen)

Arsenovič sicer ni bil moj izvoljeni župan, vendar ga vseeno ocenjujem objektivno dobro. Oder na Dravi resnici na ljubo ni bil zgrajen posrečeno - platforma skupaj s parterjem v nepravilnih nivojih, namesto amfiteaterske izvedbe, tako, da je bil tako ali tako za podret. Največja pohvala pa vsekakor namera združiti regijske župane, saj se je pred leti zataknilo ravno pri določanju regijskega središča, ko so na Ptuju izjavili, da jim taki butli kot so v Mariboru, že ne bodo komandirali.

Starejše novice