Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, se bo danes preventivno testiral, saj je v času dopusta obiskal zloglasni teniški turnir serije Adria Tour.

Mariborski župan Saša Arsenovič si je med dopustom ogledal teniški turnir serije Adria Tour, na katerem se je pojavilo več primerov koronavirusa. Stika z igralci in organizatorji župan, sicer nekdanji profesionalni igralec tenisa, ni imel, a se je kljub vsemu iz preventivnih razlogov odločil za testiranje na koronavirus. 

Kot pojasnjujejo na Mestni občini Maribor, bo župan testiran danes, rezultati pa bodo znani jutri.

»V kolikor bo ta negativen oziroma se njegovo počutje ne bo poslabšalo, se namerava vrniti na delo,« so pojasnili v kabinetu župana in potrdili, se župan počuti dobro. 

Spomnimo. Koronavirus je sicer že marca prebolel mariborski podžupan Samo Peter Medved, ki je po vrnitvi iz dopusta na Južnem Tirolskem takoj opravil test. Ta je bil sprva negativen, vendar se v kabinet preventivno kljub temu ni vračal. Še dobro. Zaradi slabega počutja je ponovno odšel na testiranje, ki je pokazalo pozitiven rezultat.

Đoković: »Bilo je prezgodaj«

Plaz okužb v Zadru je sprožil bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov, pri katerem so ugotovili, da je zbolel s covidom-19. Na družbenih omrežjih se je oglasil tudi najboljši teniški igralec sveta Novak Đoković, ki je v torek javnosti razkril, da je okužen s koronavirusom. Opravičil se je vsem, ki so sodelovali na jadranski turneji Adria tour. 

»Verjeli smo, da je turneja upoštevala vse zdravstvene protokole in zdravje v regiji se je zdelo v dobrem stanju, da končno združimo ljudi iz človekoljubnih razlogov. A motili smo se. Naredili smo napako, bilo je prezgodaj,« je sporočil srbski zvezdnik, ki se je hkrati opravičil vsem vpletenim.

Đoković je organiziral ekshibicijsko teniško jadransko turnejo Adria tour, ki se je zaradi okužb s covidom-19 predčasno končala že po prvih dveh postojankah v Beogradu in Zadru, poroča STA.

Športna javnost je organizatorje kritizirala zaradi neupoštevanja higienskih protokolov, osebne razdalje, polnih tribun na turneji, sproščenosti igralcev in navijačev na turnirjih in neuporabo zaščitnih mask. Igralci so se objemali, pozirali na fotografijah in se zabavali po nočnih klubih.

Na Hrvaškem so se ob tem znova pojavili pozivi organizatorjem športnih prireditev, naj vztrajajo pri strogem spoštovanju priporočil epidemiologov, predvsem ko gre za medsebojno razdaljo in higieno rok.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice