FOTO: Mediaspeed
Maribor je ob dveh podžupanih dobil še podžupanjo. Z današnjim dnem je župan Saša Arsenovič za podžupanjo imenova Heleno Kujundžić Lukaček, ki je svetnica SMC.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je danes na funkcijo podžupanje imenoval mestno svetnico mag. Heleno Kujundžić Lukaček, so sporočili z mariborske občine. Nova podžupanja bo pokrivala področja lokalne skupnosti, kulture, sociale, zdravstva, šolstva in predšolske vzgoje, medgeneracijskega sodelovanja, društev in nevladnih organizacij.

Obljublja, da bo delovala povezovalno

Kujundžić Lukačekova je magistrirala na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije v Kranju. Od leta 2009 do leta 2018 je opravljala psihološko, izobraževalno, kadrovsko in finančno svetovanje, od leta 2018 do nastopa funkcije pa je bila zaposlena na Uradu Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov, in sicer na področju financ. Tekom dosedanje kariere je pridobila izobrazbo na pravnem in upravnem področju, s katerega je tudi magistrirala, dodatno pa se je izobraževala na področju šolstva, sociale in psiholoških ved.

»Častno in odgovorno do mesta ter vseh Mariborčank in Mariborčanov bom kot podžupanja skupaj z mestnim svetom in znotraj razvojne županove ekipe delovala povezovalno in za novo etapo razvoja našega mesta. Zadolžena bom za področja lokalnih skupnosti, kulture, sociale, zdravstva, šolstva in predšolske vzgoje, medgeneracijskega sodelovanja, društev in nevladnih organizacij. S preteklimi izkušnjami sodelovanja v svetu zavoda UKC Ljubljana, v Centru za socialno delo Maribor, osnovni in srednji šoli ter Andragoškem zavodu Maribor sem pridobila izkušnje, ki mi bodo pri mojem delu v veliko pomoč. Županu MO Maribor Saši Arsenoviču se zahvaljujem za izkazano zaupanje, ki ga bom vsak dan znova potrjevala z odgovornim delom za razvoj našega mesta in regije,« je novopečena podžupanja povedala ob imenovanju.

Danes ob 18. uri bodo sicer v Mestni hiši Rotovž koalicijski sporazum podpisali predstavniki 12 svetniških skupin, ki sestavljajo Mestni svet Mestne občine Maribor. Župan Arsenovič bo 'upravljal' z dokaj široko koalicijo, saj so zunaj nje ostali le svetniki Liste Franca Kanglerja, Liste župana Andreja Fištravca in SDS.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice