Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič pravi, da je že nekaj časa čutil izziv postati predsednik Razvojnega sveta kohezijske regije Vzhodne Slovenije. V svojem delovanju želi povezati vse upravičence v tej kohezijski regiji.

Na današnji konstitutivni seji Razvojnega sveta kohezijske regije Vzhodna Slovenija za programsko obdobje 2021-2027 je bilo prisotnih 40 delegatov iz osmih regij, ki jih povezuje večji izziv: Kako s svojim delom in s skupnim delom še bolje razvijati področje, ki obsega 148 občin.

»To zajema več kot polovico prebivalcev Slovenije, pa kljub temu živimo slabše kot na zahodu,« izpostavi mariborski župan Saša Arsenovič, zdaj predsednik Razvojnega sveta kohezijske regije Vzhodne Slovenije.

Povezovanje glavna prioriteta

Njegove prioritete so boljše povezovanje, pravi, predvsem pa boljša vključenost strokovnih služb.

»Povezati želimo pet deležnikov: lokalne skupnosti, gospodarstvo, nevladnike, univerze in razvojne agencije. Doseči želimo, da bi vsi deležniki razmišljali razvojno, dlje od svojega praga,« pojasni Arsenovič.

Ključni cilji Arsenoviča:

  • regionalni razvoj bo temeljil na povezovanju,
  • strokovna organiziranost,
  • transparentna komunikacija.

Povezava ruralnega in urbanega dela

Arsenovič navaja, da razlik med večjim in manjšim mestom ne sme biti: »Želimo si ohranjanja prebivalcev v vseh delih Slovenije. Tudi v tem smo boljši od marsikaterih delov Evrope. Ne želimo si koncentracije prebivalcev samo v enem ali štirih mestih.«

Poudari, da je pomembnost zelenih površin in njihovega prepleta z mestom velika, kar smo še posebej začutili v času epidemije. 

»Želim, da se zavedamo, da je prepletenost urbanega in ruralnega območja prednost in hkrati tudi izziv. Tudi v tem se razlikujemo od marsikatere regije v svetu,« je dodal.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostilničar (nepreverjen)

to bo šele eno sranje

Cavoglave (nepreverjen)

Tukaj se vrtijo velika sredstva....se bi dalo kaj tudi ukrasti....sploh ce potrebujes ogromno denarja za placilo kreditov-kohezijski razpisi -zlata jama za srbsko mafijo!!

In reply to by gostilničar (nepreverjen)

Cavoglave (nepreverjen)

Tukaj se vrtijo velika sredstva....se bi dalo kaj tudi ukrasti....sploh ce potrebujes ogromno denarja za placilo kreditov-kohezijski razpisi -zlata jama za srbsko mafijo!!

In reply to by gostilničar (nepreverjen)

Hojs_MB (nepreverjen)

Čestitke!

Starejše novice