Prejšnji teden je Svet javnega zavoda Športni objekti Maribor, ki ga vodi Miloš Stevanović, za novega direktorja izbral Tadeja Mežnarja. S to odločitvijo pa niso zadovoljni zaposleni.

V ožji izbor sta se uvrstila notranja kandidata Tadej Mežnar in pomočnik direktorja Aleš Antolinc, ob koncu vroče seje pa je po poročanju Večera pristopil direktor javnega zavoda Tone Knez, ki mu petletni mandat poteče 25. maja in se je prav tako potegoval za mandat, ter jih opozoril, da so z izbiro Mežnarja storili napako.

Predstavnik zaposlenih Robert Simonič je tudi izrazil skrb, da bi lahko nekateri zaposleni dali odpoved. Kljub temu so na nadaljevanju seje svetniki izbrali Mežnarja, saj je »na koncu prevladalo mnenja, da izberejo tistega, ki bo znal povezati interese lastnika, to je Mestne občine Maribor, in športne javnosti, ki jo zastopa Športna zveza Maribor«, je o Stevanovićevih besedah zapisal Večer. Stevanović tako upa na pozitivno spremembo, predlog sveta zavoda pa gre zdaj v potrditev na občinsko Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, nato pa še na mestni svet. 

Nezadovoljni zaposleni

Nezadovoljni pa so sedaj tudi zaposleni, ki so na zboru delavcev glasovali o zaupnici svetu zavoda in od kar 43 prisotnih jih je 34 izrazilo nezaupanje. Razlog za nezadovoljstvo pa naj bi bilo tudi v prepovedanem izplačevanju nadur, kar je navodilo mariborske občine, še dodaja Večer.

Arsenovič: Spremembe ne osrečujejo vsakogar

Mariborski župan Saša Arsenovič je omenjeno situacijo komentiral včeraj v Mariborski mestni hiši Rotovž in povedal, da se mu zdi Mežnar »mlad in ambiciozen«, zato ne vidi težav.

»Ostaja tudi Knez, zato računam, da bo s svojimi znanji in kompetencami pomagal. Športni objekti potrebujejo prevetritev, prepih in bistveno večja sredstva,« je povedal in dodal, da je športni turizem največji potencial mesta, zato podpira spremembe.

»Pritiskov ne poznam, lahko pa sicer pogledamo, kdo je proti, saj poznamo imena in priimke. Logično pa je, da spremembe ne osrečujejo vsakogar,« je še ob koncu povedal župan.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice