FOTO: Mediaspeed
Dosedanji župan Andrej Fištravec je predal občinske posle novoizvoljenemu županu Saši Arsenoviču, ki je tako stopil v županove čevlje.

Čeprav bi morala biti primopredaja pred mediji opravljena že nekaj minut pred poldnevom, sta si odhajajoči in bodoči župan privoščila skorajda enourno zamudo. Pregled tekočih poslov naj bi opravljala že od 10. ure, trenutno pa naj bi bila nekje na polovici opravljenega dela.

»Delamo intenzivno, mislili smo, da bomo v uri in pol opravili, pa smo skoraj toliko porabili za vprašanja, ki jih je novi župan prinesel s seboj,« je razkril Andrej Fištravec. Saša Arsenovič se je zahvalil vsem službam na občini, ki so pripravili stvari za primopredajo in tudi Fištravcu ter direktorici mestne uprave za vsebinsko primopredajo.

Arsenovič bo ponovil razpis za obnovo stare tribune

Dosedanji župan je prepričan, da občino zapušča v dobri kondiciji. Mariborska občina je namreč likvidna in ima še nekaj kreditnega potenciala. »Moja ocena je, da je situacija boljša kot je bila, ko sem prišel,« je dejal.

Novoizvoljeni župan želi nadaljevati začete projekte, bo pa ponovil razpis za obnovo zahodne tribune Ljudskega vrta. »Skupaj s klubom smo ugotovili, da za razpis ni bil pravilno voden. A to ne pomeni, da stadiona ne bo. stadion zagotovo bo. Stvari so izšle iz nekih finančnih pričakovanj, ne morem pa podpisati nekaj, za kar ne vem koliko bo stalo,« je razložil.

Konstitutivna seja mestnega sveta bo potekala v četrtek ob 16. uri. Na njej bodo potrdili novoizvoljene člane mestnega sveta in ugotovili izvolitev novega župana. Prva naloga nove sestave mestnega sveta bo imenovanje komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Članek je nastal v okviru projetka Mladi mestni poročevalci Zavoda BIT, pri katerem kot partner sodeluje spletni medij Mariborinfo.com.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice