Vodstvo Mestne občine Maribor na čelu z županom Sašo Arsenovičem se je danes sestalo z ministri Stranke modernega centra. Arsenovič in zunanji minister Miro Cerar sta po delovnem sestanku poudarila sodelovanje pri razvojnih projektih in 'gradnji mostov'.

Na delovnem srečanju so bili s strani SMC prisotni minister za zunanje zadeve Miro Cerar, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer, državna sekretarja na ministrstvu za okolje in prostor Aleš Prijon in Simon Zajc, nekdanji minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, generalni sekretar SMC Andrej Klemenc in vodja lokalne mreže SMC Ksenija Flegar.

Govorili so predvsem o aktualnih še odprtih temah in tudi bodočih projektih, h katerim želi pristopiti aktualna mestna oblast. Pri tem računajo na sodelovanje z ministri, kar sta v izjavah poudarila tako župan Saša Arsenovič kot zunanji minister Cerar.

Arsenovič: Gradimo mostove med Ljubljano in Mariborom

»Tema današnjega izjemno produktivnega druženja je bila gradnja mostov med Ljubljano in Mariborom, v smislu boljšega mestnega servisa in razvoja mesta v prihodnosti. To kar smo obljubljali, smo začenjali udejanjati. Veselim se prihodnjega konstruktivnega sodelovanja tako z ministri kot s sodelavci Stranke modernega centra,« je povedal Arsenovič, ki konkretno ni želel govoriti o projektih, o katerih so se pogovarjali. Konkretno ni želel potrditi niti pogovorov o Zakonu za Pohorje ali mariborskemu letališču.

Mariborski župan je razkril le, da so se pogovarjali o 'vsem naštetem in še mnogo več.' »Ni bilo področja, ki ga ne bi omenili,« je bil skrivnosten in dodal, da so se pogovarjali tako o knjižnici, kot tudi o cestah, sociali, športu in črpanju evropskih sredstev.

Cerar: Za Maribor bomo storili vse, da bo mesto zaživelo

Cerar je uvodoma v izjavi izpostavil, da je vesel, da svoj prvi delovni dan v letu tako kot lani začenja v Mariboru in dodal, da se je sestanka udeležil v dvojni vlogi - kot predsednik SMC, ki je čestital svojemu županskemu kandidatu za zmago, in kot minister za zunanje zadeve.

»Izjemno me veseli, da ima Maribor župana, ki ve, kaj je dobro za Maribor, ki ima vizijo in ogromno volje, da se čim prej prične z delom. Menim, da je za Maribor nastopil čas za optimizem, za katerega se bomo morali vsi skupaj potruditi, da ga udejanjimo. Kot ministri te vlade bomo za Maribor storili vse, da bo to mesto bolj zaživelo in da se bodo vsi začeti projekti na različnih področjih nadaljevali ter ter da se bodo mnogi novi projekti lahko izvajali v partnerstvu z Vlado Republike Slovenije. Za nas je izjemnega pomena, da ima mestna občina, z novim županom na čelu, vizijo in konkretne načrte. Le na tak način lahko vlada in občina lažje sodelujeta,« je povedal.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jožef46 (nepreverjen)

A to pomeni, da se začenja Maribor spreminjati v drugo najlepšo palanko v Sloveniji. A bodo od slej ureadna jed čevačiči in uradna glasba trubači?
No Mariborčani, res ste z izvrstno izvoljenim županom šli iz deža pod kap.
Oh, Rudolf, če si še vedno v nebesih, poprosi Boga da, se usmili in razsvetli pamet totim Mariborčanom,

goostt (nepreverjen)

Saj ne bo tako slabo, Mariborčanom slabše ne more biti kot jim je, le Rudolf je zgrešil pri orientaciji in je predaleč odjahal ter povzročil skoraj nepopravljivo škodo !?

In reply to by Jožef46 (nepreverjen)

Karl (nepreverjen)

Pozitivno...

David79 (nepreverjen)

Prekleta bodita kurca antipaticna.

David79 (nepreverjen)

Volitve so bile goljufane'ta mafijski ksiht ne bi smel zmagati'to ve vsak.

Alojz1950 (nepreverjen)

Malo se umiri. Če ni zmagal tvoj kandidat, ne pomeni, da se je goljufalo na volitvah. Če pa imaš kak trden dokaz, pa jih le prijavi, ti bomo vsi hvaležni, ker se takšne stvari v demokraciji ne smejo dogajati.

In reply to by David79 (nepreverjen)

Ameriske lutke (nepreverjen)

Cerar, Pahor, Tonin, Brezigarjeva ... so 'ameriske politicne lutke'.

Starejše novice