V nabiralnikih Mariborčanov se je včeraj znašla nova številka občinskega glasila. Vendar je mnoge bolj kot kaj drugega pritegnil strip na zadnji strani. V njem se župan med drugim v prostem času bori proti mladostniški objestnosti.

Dve leti nazaj so občani Maribora v nabiralnike prejeli prvo število občinskega glasila v mandatu župana Saše Arsenoviča. Gre za nekaj stransko glasilo z imenom Časopis za prijazen Maribor, ki je luč sveta ogledal na praznik mariborske občine v novembru leta 2020. 

V prvi številki so na prvi strani obrazložili, da mesto dobiva glasilo zaradi tega, ker je Maribor postal dovolj velik, pri čemer so ga primerjali kar z New Yorkom.

»Pred dvema mesecema, ob otvoritvi prenovljenega Glavnega trga in Koroške ceste, je bil Maribor kot New York, Pariz ali Berlin. Praktično vsi smo bili zunaj, strastno komunicirali med sabo, Gosposka je bila polna in pisana kot v najboljših časih, vzdušje je bilo enkratno,« je bilo med drugim zapisano v prvi številki.

Tudi mariborski župan Saša Arsenovič je bolj kot ne uvodnik posvetil svojim dosedanjim in prihodnjim dosežkom.

»Z uspešnim izvajanjem projektov smo vzbudili zanimanja zasebnih investitorjev, ki gradijo nova stanovanja, kar je pogoj za vključevanje novih generacij v življenje mesta. Maribor je del najsodobnejših svetovnih prizadevanj,« je takrat zapisal.

Deveta številka časopisa s stripom: »Skoraj predober«

Včeraj pa so mariborska gospodinjstva v nabiralnike prejela deveto številko časopisa, v kateri so si lahko Mariborčani med drugim prebrali o odprtju Muzeja najstarejše trte na svetu, obiskih župana v mestnih četrtih in krajevnih skupnosti, pa tudi intervju s profesorico Aido Kamišalić Latifić in zgodbo simpatičnega voznika občinskega avtobusa.

A bolj kot kaj druge je občane pritegnila zadnja stran, na kateri se na koncu pojavil strip z naslovom »Skoraj predober«.

Vir: Facebook, Miha Recek

»Bom zrihtal. Joj, spet sem enega malega počohal ...«.

Strip v šestih sličicah prikazuje žensko, ki se čudi nad dovzetnostjo in dosežki mariborskega župana, med drugim omeni prenovo Glavnega trga, ureditev Vojašniškega trga, pa izgradnjo nove knjižnice in izposojo koles. 

Pri tem pa se lik v stripu obregne in pohvali tudi županova dejanja v prostem času.

Tako lahko vidimo podobo Arsenoviča, ki za mimoidočo mamico z vozičkom z motorja 'sklati' voznika, a pri tem najbolj v oči bode sličica z opisom, da se župan bori »proti mladostniški objestnosti«.

Podoba se nanaša na Arsenovičev incident, ko se je aprila znesel nad skupino otrok zaradi rabljenih tenis žogic, ki so jih pobrali iz smeti. Otroke naj bi poniževal, zmerjal, enega pa naj bi tudi napadel, zaradi česar je policija mesec dni nazaj zoper župana vložila kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Na stripovski sličici pa je prikazan Arsenovič, kako na pomoč priskoči mimoidoči starejši občanki, pri tem pa izreče: »Bom zrihtal. Joj, spet sem enega malega počohal ...«.

Da gre za očitno hvalevredna dejanja priča zadnja sličica stripa, kjer ženska še navrže komentar, da je Arsenovič za župana že skoraj predober.

Odzivi na strip se vrstijo

Strip je mnogo Mariborčanov že zbodel. Na družbenem omrežju Facebook se je oglasil tudi mariborski mestni svetnik Miha Recek, ki je med drugim zapisal, da si je župan s stripom 'zabil zadnji žebelj v krsto'.

»Lahko se braniš, samo obranit se pa ne moreš Arsenovič, kljub temu da zato porabljaš naš denar iz proračuna. S tem si si zabil zadnji žebelj v krsto,« se glasi njegov zapis.

Podobnega mnenja je tudi mestni svetnik Igor Jurišič.

» Ali je takšen hvalospev županu v zadnji številki pred volitvami (ki je dodatno podkrepljen s stripom) primeren za celo stran časopisa, ki je financiran iz proračuna? Na to vprašanje si bo treba odgovoriti v prihajajočih mesecih,« je med drugim zapisal na Facebooku.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide

V štirih letih smo dovolj dobro spoznali Arsenovića, da ga ne bomo nikoli več volili.

Fikret (nepreverjen)

Dovolj dobro smo spoznali predvsem to, da ni taki mutibaric, kot vecina zupanov v preteklosti. Proti Fistri je kot dan pa noc, proti dupleskemu lubenicarju pa tudi. Na naslednjih volitvah dobi moj glas brez premisleka.

In reply to by Franc s Piramide

janban

Joj joj Recek, spet klatiš neumnosti.Kakšen žebelj v krsto? Arsenovič vas bo na volitvah dobesedno pomendral, poglej si raje kakšen je Maribor pod njegovo roko.

ip (nepreverjen)

Dober redar nespodoben župan. Indijanec na kolesu. Če župan tako dela kolko časa bo trajalo, da ga bodo nadebudni posnemali. Pol se bote pa lovili kot v dobrih starih časih. No saj mogoče bi vam pa pasalo malo. Nemoj, da hodiš v mojo ulico.

Surfeiter (nepreverjen)

Recek in Jurišić ... pajaca dva, ki bi rada zaplodila tretjega ... pa saj ga že imata ... piše se Matjašić ... fantje začnite trenirati mahanje v pozdrav ... adijo!

mbot (nepreverjen)

Facebook bojevniki, plačani iz proračuna in promovirani na Mariborinfo.

pohorskisvizec

Počakati predkazenski postopek in kaj bo policija naredila, ali bo vložila ovadbo na tožilstvo!

Mbb (nepreverjen)

Slovenija je SVOBODNA DEŽELA zato imajo Duplčani slovenski pasoš.

mbot (nepreverjen)

Borili se bomo na facebooku.
Borili se bomo na tiktoku.
Borili se bomo na snapčatu, instagramu in tinderju.

Vse dokler ne bo na mbinfo strip o boju zgoraj omenjenih proti zlobnemu superžupanu.
Štajerski The Boys .ebote.

Danvid (nepreverjen)

Ka mi gre ta tip na K. Ne prebavljam ga.

andrej 57 (nepreverjen)

Tvoj odnos do župana je popolnoma logičen. Če bi jaz bil na minimalcu, brez prihodnosti, jezen na cel svet, bi enako čutil.

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Aleksandar kel… (nepreverjen)

Hvala
Za zahvalo mi ga leiko popusim

In reply to by andrej 57 (nepreverjen)

Pecnik Suzana (nepreverjen)

Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah.
Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice