Slika je simbolična.
Podražitve vozovnic za Pohorsko vzpenjačo vendarle ne bo.

Kot smo že poročali, je mariborski župan Saša Arsenovič prejšnji teden izpostavil, da je cena vožnje s krožno kabinsko žičnico na Mariborsko Pohorje nevzdržna.

Kot je še pojasnil, je velik izziv prilagoditi in uskladiti cen prevozov, saj si občinski proračun v tem letu, ob vseh podražitvah in tekočih investicijah, ne more privoščiti »še sofinanciranje luksuza vožnje z gondolo na Pohorje«.

Mariborski svetniki so sicer na zadnji seji že zavrnili predlog za širitev dnevnega reda z novim cenikom prevozov s Pohorsko vzpenjačo.

O novih cenah bi se mestni svet moral pogovarjati v torek, 28. junija, vendar pa si je župan premislil in se odločil, da z obravnave na prihajajoči seji umakne gradivo o spremembi cenika prevoza z gondolo na Mariborsko Pohorje, ki ga je pripravil Marprom.

Arsenovič: Višanje cen gondol je sekundarnega pomena

Kot pojasnjujejo na mariborski občini, draginja, ki je že občutno zarezala v naša življenja prinaša nemalo skrbi za mnoge občanke in občane. Prav tako pa poudarjajo, da ne vejo natančno, kaj jih čaka v jesenskih mesecih.

»Po razmisleku in posvetovanju župan tako sporoča, da je višanje cen krožno kabinske žičnice, ki ga sicer upravičujejo mnogi argumenti, v tem trenutku sekundarnega pomena,« pojasnjujejo na občini.

Cena torej ostaja ista. Za eno vožnjo z gondolo moramo danes odšteti štiri evre, za povratno vožnjo pa šest evrov. Otroci od šest do 15 let, dijaki, študentje, upokojenci in starejši občani nad 65 let, morajo za eno vožnjo plačati dva evra, za povratno pa tri evre. 

Občina bo naredila vse za dobro promocijo Mariborskega Pohorja

Mariborska občina pri tem jasno poudarja, da bo skupaj z Zavodom za turizem Maribor in Regionalno razvojno agencijo naredila vse za dobro promocijo Mariborskega Pohorja.

Prizadevajo si, da bi čim več občank in občanov mariborske občine ter sosednjih občin, kot seveda tudi turistov, koristilo storitve prevoza gondole.

»Vsekakor je z ohranitvijo trenutnih nizkih cen gondole sedaj prava priložnost za nakup letnih oz. paketnih vozovnic, zato ljubitelje Pohorja in zdrave rekreacije v naravi vabimo k nakupu,« pa še pozivajo na občini.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice