Nadzorni svet Snage na včerajšnji seji ni razrešil direktorja Snage Cveta Žalika, je pa naročil izvedbo revizije poslovanja. Saša Arsenovič je sporočil, da bo zato zamenjal nadzorni svet in poslal zahtevo za sklic skupščine.

Nadzorni svet Snage, ki ga vodi Matej Smrekar, na ponedeljkovi seji ni razrešil direktorja podjetja Cveta Žalika, je pa, v skladu s sklepom mestnega sveta naročil izvedbo revizije poslovanja.

»Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič se je zato odločil, da bo zamenjal nadzorni svet Snage, poslal zahtevo za sklic skupščine, hkrati pa posredoval tudi korespondenčni sklep o razrešitvi nadzornega sveta,« so sporočili z mariborske občine.

Snaga je že nekaj časa v likvidnostnih težavah, ki so jih mariborski mestni svetniki konec prejšnjega meseca nekoliko omilili z dvigom cen odvoza odpadkov. Številni so finančne težave pripisovali zaradi naložbe v sortirnico, a so tako v podjetju kot na občini zatrjevali, da so k izgubi bolj prispevale prenizke cene odvoza odpadkov.

Mestni svet je sicer izglasoval sklep, da župan sproži postopek izredne zunanje revizije dela uprave Snage zadnjih treh let, v primeru ugotovitve nepravilnosti pa zoper odgovorne sproži ustrezne odškodninske in kazenske postopke. Arsenovič je na zadnji seji mestnega sveta napovedal tudi imenovanje krizne uprave.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fredi the kruger (nepreverjen)

Pravilno! Potrebno je narediti red na določenih pomembnih področjih MOM.

Navijac (nepreverjen)

Pa da vidimo razplet snaga drame

Koba (nepreverjen)

Snagica ti si prva, tudi ostali pridejo pod škarje.......!?!.

Pile (nepreverjen)

Razreši Vilija Šabederja na snagi,vsi vemo da je on glavni...Petru Hercog znano kot "hudič" in Karin Bejo! In snaga bo znova rojena...Saj ni Žalik lani plačal z kešom 1200000 eurov za kamione,Vili Šabeder da...Kateri idiot to naredi,razen če ga ni bilo strah da Kangler zmaga na volitvah pa za ziher gremo še malo krasti kaj je še ostalo ? banda hudičeva

Komentatler (nepreverjen)

Del 1/2: Torej leta 2017 so se dogovorili, da začnejo graditi to sortirnico odpadkov. Ljudstvu (in očitno tudi takratnemu županu Fištravcu) rečejo, da bo zaradi sortirnice cena odvoza odpadkov manjša. Sicer iz njihovega vidika razumem, da je glavni razlog ta, da ne bi bili odvisni od drugih za odvoz odpadkov. Kot razumem jim je odjemalec ceno zvišal iz 95€ na tono mešanih odpadkov na 150€ v nekaj letih. V letu 2018 je objekt že zgrajen.

Komentatler (nepreverjen)

Del 2/2: Objekt je bil financiran delno z lastnim kapitalom 2,5 mio € in preostanek z 10 mio € kredita pri NKBM in Sparkasse. Prvo leto niso rabili odplačevati kredita in v tem času so preizkusili delovanje sortirnice v realnih pogojih. Zdaj v letu 2019, ko je minilo tisto poskusno leto, pa bi te po besedah Žalika naj pričakovali nižje položnice za odvoz odpadkov pri Snagi. A se je stvar obrnila in so kmalu bivši vodje Snage začeli govoriti, da bodo cene višje za 60%. Razlog za to so očitno slabši poslovni rezultati sortirnice od pričakovanih. Sicer bi pri nas doma 60% pomenilo le 12€ več. Iz novic lahko vidimo, da je v podjetju Snaga prišlo do, ne-le neizponjenih obljub, ampak tudi slabih poslovnih odločitev vodstva. Jaz bi sicer še počakal nekaj časa ozirom dal vodstvu priložnost, da najde še druge rešitve in da najde izboljšave za doseganje pozitivnih poslovnih rezultatov. Mogoče je njihova ideja s sortirnico bila v ekonomičnem smislu lahkomiselna, a smo lahko res sigurni, da se bo novo vodstvo odrezalo boljše?

Starejše novice