Nadzorni svet Snage na včerajšnji seji ni razrešil direktorja Snage Cveta Žalika, je pa naročil izvedbo revizije poslovanja. Saša Arsenovič je sporočil, da bo zato zamenjal nadzorni svet in poslal zahtevo za sklic skupščine.

Nadzorni svet Snage, ki ga vodi Matej Smrekar, na ponedeljkovi seji ni razrešil direktorja podjetja Cveta Žalika, je pa, v skladu s sklepom mestnega sveta naročil izvedbo revizije poslovanja.

»Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič se je zato odločil, da bo zamenjal nadzorni svet Snage, poslal zahtevo za sklic skupščine, hkrati pa posredoval tudi korespondenčni sklep o razrešitvi nadzornega sveta,« so sporočili z mariborske občine.

Snaga je že nekaj časa v likvidnostnih težavah, ki so jih mariborski mestni svetniki konec prejšnjega meseca nekoliko omilili z dvigom cen odvoza odpadkov. Številni so finančne težave pripisovali zaradi naložbe v sortirnico, a so tako v podjetju kot na občini zatrjevali, da so k izgubi bolj prispevale prenizke cene odvoza odpadkov.

Mestni svet je sicer izglasoval sklep, da župan sproži postopek izredne zunanje revizije dela uprave Snage zadnjih treh let, v primeru ugotovitve nepravilnosti pa zoper odgovorne sproži ustrezne odškodninske in kazenske postopke. Arsenovič je na zadnji seji mestnega sveta napovedal tudi imenovanje krizne uprave.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fredi the kruger (nepreverjen)

Pravilno! Potrebno je narediti red na določenih pomembnih področjih MOM.

Navijac (nepreverjen)

Pa da vidimo razplet snaga drame

Koba (nepreverjen)

Snagica ti si prva, tudi ostali pridejo pod škarje.......!?!.

Pile (nepreverjen)

Razreši Vilija Šabederja na snagi,vsi vemo da je on glavni...Petru Hercog znano kot "hudič" in Karin Bejo! In snaga bo znova rojena...Saj ni Žalik lani plačal z kešom 1200000 eurov za kamione,Vili Šabeder da...Kateri idiot to naredi,razen če ga ni bilo strah da Kangler zmaga na volitvah pa za ziher gremo še malo krasti kaj je še ostalo 😡 banda hudičeva

Starejše novice