Na današnji izredni seji mestnega sveta Mestne občine Maribor razpravljajo o predlogu župana Saše Arsenoviča, ki predlaga ustanovitev podjetja Mestne nepremičnine, prek katerega naj bi občina med drugim odkupila tudi gostilno Pri treh ribnikih.

Ustanovitev novega javnega podjetja Mestne nepremičnine je mariborski župan Saša Arsenovič napovedal po koncu seje mestnega sveta na začetku prejšnjega tedna. Prek še ne ustanovljenega podjetja naj bi občina odkupila stavbno pravico za osrednjo mariborsko tržnico in gostilno Pri treh ribnikih

Prav slednje je sprožilo precej špekulacij, zakaj se župan, sicer iz gostilniških in hotelirskih voda, podaja v nakup gostilne, in kaj bo občina zaradi vsega tega izgubila? Načrtovan nakup tradicionalne gostilne je očitke, da župan gleda skozi perspektivo lastnega ekonomskega interesa, še okrepil.

»Vse, kar se dogaja v mestu Maribor, je, seveda, tudi moj lastni interes, ker sem jaz občan tega mesta,« odgovarja Arsenovič na očitke in dodaja, da čevljarček iz stare legende ni rešil mesta in te gostilne zato, da bi tu kuhali tujo hrano.

Legenda ob gostilni Pri treh ribnikih ...

Gostilna Pri treh ribnikih, v lasti Term Maribor, sicer velja za lokacijo z velikim turističnim potencialom. Tega se zagotovo zaveda Arsenovič, ki je pripravljen za gostilno iz proračunskega žepa odšteti pol milijona evrov.

Za ustanovitev občinskega podjetja Mestne nepremičnine, preko katerega bi občina kupila gostilno in jo dajala v najem, načrtuje županstvo vložek 550 tisočakov proračunskega denarja. 

Mnenja med Mariborčani, predvsem, ko besede nanesejo na denar, so deljena, to smo izvedeli med mimoidočimi.

»Znesek ni majhen, toda, če se nekaj porihta v dobro ljudi, je sigurno boljše, kot pa da propada.« - Ivan Vogrin

Marjetka Repolusk pa je na vprašanje, ali meni, da bi mestna občina denar, namenjen za nakup, porabila bolje: »Mislim, da, mislim, da bi lahko kaj bolj pametnega naložili, ampak tudi dobro ....«

»To je, tako jaz mislim, ena najlepših lokacij v Mariboru, po moje bilo prav, da bi to občina vzela, pa da ne bi neki tujci s tem razpolagali.« - Boris Janžekovič 

»Avstrijci, turisti v glavnem je dosti tu avtov stoji, se pravi, da je tu promet.« - Franjo Rodež 

Iz poslovnih razlogov bo današnja izredna seja delno zaprta za javnost.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Mnenja Mariborčanov ste pisali v Rožmarinu ob kozarcku rujnega

Starejše novice