Tudi uradno je danes na Starem mostu Saša Arsenovič napovedal župansko kandidaturo - kar smo prvi razkrili na Mariborinfo.

Kot smo prvi na Mariborinfo napovedali, je danes še uradno med kandidate za mariborskega župana stopil mariborski podjetnik Saša Arsenovič.

Nekdanji profesionalni igralec tenisa, ki je v zadnjih letih poznan predvsem po lastništvu Rožmarina ter Gostilne in Hotela Maribor, bo po trenutnih informacijah na letošnjih lokalnih volitvah nastopil s podporo Cerarjeve SMC, a slednjega še ni potrdil.

Naj spomnimo, da je Arsenivič že lanskega aprila za Mariborinfo pomenljivo povedal: »Mika me v smislu tega, da rad ustvarjam. Žal gradnja tega objekta (o.p. Gostilne Maribor) ni bila tako poceni, kot je bila ta nepričakovana kampanja. Sam te želje nisem nikoli izrazil, nimam je, ampak počutim se mladega in mogoče pa ... Nekoč,« je takrat pustil v zraku napetost Arsenovič.

Tak razvoj nas je spravljal v grozo

Arsenoviča je podprla Iniciativa za Maribor, pesnik, pisatelj in urednik Andrej Brvar pa je z besedami upravičil težnje iniciative, zaradi katerih so ga želeli prepričati h kandidaturi. 

»Maribor je v zadnjih letih konstantno padal v svojem razvoju. Da je padel v tako veliko krizo, v neke vrste razvojni prosti pad, ki se je mestoma že spreminjal v družbeno-politične ekscesne pojave. Nekaterim Mariborčanom nam ta razvoj ni bil po godu, tak razvoj nas je tako rekoč spravljal v grozo. Tako smo začeli posamezniki razmišljati, koga bi predlagali za župana in bolj kot smo razmišljali, toliko bolj jasno nam je bilo in toliko več utemeljenih referenc je imel Sašo Arsenovič. Poeme si je nabiral s celo vrsto renovacij starih, arhitekturno pomembnih hiš v starem mestnem jedru, ki bi – če ga ne bi bilo – verjetno še dolgo propadale. Gospod Arsenovič je človek, ki ve, kaj so Mariborski problemi. Ki ima Maribor iskreno rad. To se nam je zdel zelo važen moment. Poleg tega pa je človek, ki ima svojo vizijo, kako bi se mesto razvijalo naprej, in ima neke vrste program,« je dejal Brvar.

Moja vizija je bolj podjetniška in menedžerska

»Zelo sem nestrankarski, nadstrankarski in vizija je bolj podjetniška in menedžerska, kako upravljati z mestom, ki bi moralo biti vsem nam, ki tukaj živimo, odličen servis. In moje zagotovilo je, da bi servis tega mesta z vsemi zaposlenimi, ki delajo – in na mestni upravi in v javnih zavodih in javnih podjetjih  –, bil takšen, ki bi bil nam v ponos in korist. In verjamem, da ne bi vsega tega zgradil, kar sem, če ne bi imel ob sebi dobre ekipe in znal povezovati ljudi. In ko sem si računal v denarju, smo v Gosposka galerija vložili več kot mesto samo,« je na predstavitvi poudaril Arsenovič in dodal:

»Verjamem v razvoj, ljudi, človeške vire, ki so že tukaj. Verjamem, da jih bom znal motivirati in verjamem v povezovanje mladine, kulture, športa, medicine … In ta točka se mi zdi tudi izjemno dobra. Na eni strani imamo znanje, ki pa ga ne znamo dovolj dobro uporabiti. Zagotavljam še transparentnost in poštenost, čeprav vem, da to marsikomu ni všeč. In na tem bomo gradili – na ljudeh in na jasni viziji, ki jo z ekipo že izdelujemo.«

Arsenovič: Moji ljudje bodo nestrankarski.

In koga mariborski podjetnik ocenjuje za največjega tekmeca? »Kandidatov je danes že petnajst. Z vsemi njimi se podajam v tekmo in volivci bodo odločili,« odgovarja.

»Delamo na ekipah. Ena za listo, ki bo ne glede na to, čigavo platformo bomo uporabili, bodo na njej moji ljudje, nestrankarski, ki se ne bodo včlanjevali nikamor. Drugo pa delamo na ekipi, ki bi nato prevzela odgovornost za izvedbo teh projektov,« pojasnjuje.

Pri tem je tudi povedal, da celotna ekipa Galerije Gosposka ostaja vpeta v podjetje, medtem ko sam odhaja iz podjetja. Ostaja seveda lastnik, a se ne bo več ukvarjal z upravljanjem podjetja. To je ekipa že tako počela doslej, sam pa bi se rad ukvarjal z gradnjo in inženiringom na širšem tlorisu.

»Rad bi, da delamo.«

»Ni bilo jasne, strokovne strategije, vizije in cilja, za katerega bi mi vsi skupaj stopili in se trudili. Neka razpršenost - bomo, ne bomo in apatija ... Dolgo časa sem čakal, da bo mogoče kdo kaj naredil ... Ampak ko ima že ne vem koliko projektov gradbeno dovoljenje, ne vem koliko let, pa še vedno ne vidim nobene lopate ... Mislim, da smo svetovni prvaki o tem, kako radi se pogovarjamo in kako ne delamo. Jaz bi pa rad, da delamo,« je še poudaril Arsenovič.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
podtaknjenec (nepreverjen)

Pa ta tip Arsenovič na vprašanje kaj je bilo do sedaj narobe sploh ne ve odgovoriti. Samo nekaj menca. Pa vidim, da mu ob strani stojijo ljudje iz Lineala-firme, ki je v preteklosti od države dobila na stotine milijonov denarja za projekte avtoceste (vemo kako drago je vse bilo). Po mojem ta kandidat ni nič drugega kot drugi Janković, a tokrat v MB. Pa izjava "ne glede na kateri platformi bomo kandidirali bodo ljudje moji in se ne bodo vključevali v nobeno stranko". Z drugimi besedami - za podpise podpore zbirati jim ne diši - zato jim bo na pomoč priskočila kar stranka SMC, jih evidentirala. da bodo lahko kandidirali. Z fiktivno listo, dejansko pa kot kandidati stranke SMC, ki se je očitno začela tudi "prostituirati", beri ponujati usluge, da slamnatim kandidatom zagotovi prijavo na volitve, v zameno za kasnejše položaje njihovih vidnih ljudi. Bolano!

Starejše novice