Saša Arsenovič se je odzval na očitke o utajitvi davkov. Poudarja, da je bil njegov račun v Švici prijavljen vsem organom, davki pa plačani v Sloveniji.

Po poročanju Požareporta o prodaji podjetja S.Oliver SLO bratov Arsenovič in kupnini, plačani na račun v Švici, se je že včeraj odzvala Mestna občina Maribor s pojasnilom, da je bil račun v Švici zaprt že 21. septembra 2011 in tako mariborski župoan ni lagal v volilni kampanji, kot mu je očital medij.

Arsenovič: Vsi davki so bili plačani v Sloveniji

Požareport je Saši Arsenoviču očital tudi davčno utajo in ga danes znova pozval k dokazilom o tem, da je poravnal vse davke. Med današnjim druženjem s sedmo silo se je mariborski župan znova odzval na očitke.

»Odprl sem račun, ki je del pogodbe in je bila dana na Furs. Račun je bil prijavljen vsem organom, vsi davki so bili plačani tukaj in niti minute nisem imel prebivališča v kakšnih davčnih oazah,« je poudaril Arsenovič.

»Tak znesek se ti ne zgodi vsak dan«

»Ta denar, ki je šel takrat na švicarski račun je končal v projektih na Glavnem trgu, Galerija gosposka, Vojašniški trg. Denar je že zdavnaj tukaj. Račun je bil odprt samo za prenakazilo in potem počasi prihajal. Denar je šel v celoti v investicije v mestu Maribor,« je izpostavil mariborski župan, ki je ob tem dodal, da je ob plačanih davkih bil deležen tudi inšpekcijskega postopka pri drugi prodaji, ki ni ugotovil kršitev.

»Švica ni samo davčna oaza, ima čisto uradne račune tam,« je dejal.

»Takrat še nisem vedel, kaj bo s tem denarjem, kaj bom z njim počel. Moja vizija takrat še ni bila jasna, saj se ti tak znesek ne zgodi ravno vsak dan. Mislil sem, da bodo Švicarji znali upravljati z mojim denarjem na vseh teh fondih. Takrat sem se odločil, da bom naredil svoj neformalni nepremičninski fond, ki bo vezan na mesto Maribor in bom jaz s svojim denarjem delal kot dober gospodar,« je povedal Arsenovič.

Arsenovič še ni prijavil premoženja

Požareport medtem razkriva, da mariborski župan še ni prijavil svojega premoženja Komisiji za preprečevanje korupcije, zato je ta že ukrepala v skladu z Zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije.

Zavezanci, med katerimi so tudi vsi župani, morajo podatek o premoženjskem stanju v celoti komisiji posredovati takoj oziroma v enem mesecu po nastopu in prenehanju funkcije oziroma dela ter leto dni po prenehanju. Arsenovič je očitno ta rok zamudil.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zakaj ni ... (nepreverjen)

placal davek na subvencije?

Danvid (nepreverjen)

Ha.ha.ha ne odpres ti racuna v Svici ce si posten.To ne pije vode.

vozznik (nepreverjen)

Zadeva je zelo enostavna: naj pokaže PAPIRJE (odločba, nakazilo davka,...)
ha-ha- če jih ima!

Starejše novice