Mariborskemu županu Saši Arsenoviču znova ni uspelo zbrati dovolj podpore mestnih svetnikov za imenovanje četrtega podžupana.

Na četrti dopisni seji Mestnega sveta Mestne občine Maribor, ki je potekala od torka, 21. maja, do petka, 24. maja, so mestni svetniki glasovali o spremembi statuta Mestne občine Maribor po skrajšanem postopku. 

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da sprememba statuta ni bila sprejeta, saj je za spremembo glasovalo 26 mestnih svetnikov, proti pa en mestni svetnik. Toda za spremembo Statuta Mestne občine Maribor je potrebna dvotretjinska večina vseh mestnih svetnikov, torej 30 glasov za.

Mariborskemu županu Saši Arsenoviču tako znova ni uspelo zbrati dovolj podpore mestnih svetnikov za imenovanje četrtega podžupana. 

Arsenovič je že imenoval tri podžupane, in sicer Sama Petra Medveda in Gregorja Reichenberga s svoje liste ter Heleno Kujundžić Lukaček z liste SMC. Na četrto mesto je želel imenovati mestno svetnico SD Alenko Iskra, a bi bilo treba spremeniti statut občine, saj ta trenutno dovoljuje največ tri podžupane.

Spomnimo, da mariborskemu županu že na redni seji prejšnji teden ni uspelo zbrati dovolj podpore mestnih svetnikov za imenovanje četrtega podžupana. Spremembo bi moralo podpreti 30 od 45 mestnih svetnikov, a je tedaj predlog zbral le 29 glasov podpore.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Sašo ,prešaltaj v 5 in boš zmagovalec ! Enkrat se bodo naveličali in popustili .
Osebno si ne razočaral ,sem mislil da imaš več logike

Fredi the kruger (nepreverjen)

Kritik kaka si imel pricakovanja? Kaj mislis da ima zlato palcko al kaj si mislil?

Župan je za enkrat pokazal nekaj dobrih odločitev, namen in odločnost. Mesto je bilo in je tako zavoženo da ga v 3 mandatih lahko komaj postavimo Mariborčani z županom na noge.

Smrt fašizmu (nepreverjen)

Ta nikoli ne bil župan, če ne bi imeli fašista, kot edino drugo alternativo na volitvah. Že za takšen neumen predlog si zasluži brco v rit.

Starejše novice