FOTO: Bobo
Kandidat za župana Saša Arsenovič uživa vse večjo podporo izpadlih kandidatov v prvem krogu in članov bodočega mestnega sveta. Podporo so mu izrekli tudi v Listi kolesarjev in pešcev, ki so si zagotovili tri svetniška mesta.

Vstopili smo v volilni teden in v nedeljo bo Maribor dobil novega župana. Že v minulem tednu so se zvrstile nekatere podpore posameznih kandidatov za župana iz prvega kroga oziroma strank kandidatoma v drugem krogu županskih volitev. Javno podporo Francu Kanglerju je kot za zdaj edina javno podporo izrekla stranka SDS, ki je že sicer podpirala Kanglerjevo kandidaturo za župana. Nekdanjega župana jasno podpira tudi lastna stranka - Nova ljudska stranka Slovenije.

Vse širša podpora za Arsenoviča

Veliko bolj široko podporo pa prejema Saša Arsenovič. Tega so konec minulega tedna podprli v Listi mladih, sicer pa ga podpirajo tudi pri Stranki mladih - Zeleni Evrope, ki jo bo v mestnem svetu zastopal Igor Jurišič in Stranka medgeneracijskega sodelovanja in razvoja, ki ji predseduje Borut Ambrožič in ni uspela priti v mestni svet. Arsenoviča je podprl še Aleksander Kamenik, osebno, izven stranke DeSUS, ki o podpori še ni odločala, tudi Uroš Prikl.

Danes je svojo podporo Saši Arsenoviču naznanila še Lista kolesarjev in pešcev, ki je na volitvah za mestni svet doživela velik uspeh in si zagotovila tri svetniška mesta. Morebitna koalicija Arsenoviča v mestnem svetu je tako čedalje večja.

Rotar: Želimo si, da bo z novim županom presekana večletna stagnacija Maribora

»Lista kolesarjev kolesarjev in pešcev v drugem krogu volitev za župana Maribora izreka podporo kandidatu Saši Arsenoviču,« je sporočil predsednik Liste kolesarjev in pešcev Josip Rotar ter poudaril, da od Saše Arsenoviča pričakujejo predvsem zagovarjanje politike dialoga, participativno urejanje prostora, izboljšanje delovanja občinske uprave in storitev ter prednost trajnostnim projektom pred elitističnimi intervencijami.

»Želimo si, da bo z novim županom presekana večletna stagnacija Maribora, ki so jo zaznamovale vstaje, politična impotentnost, gospodarska anemičnost, finančna negotovost in apatična vdanost v usodo. Predvsem si želimo, da se Maribor obrne v prihodnost, saj v tem trenutku potrebuje stabilnost in trajnostni razvoj. Takšen, ki je zazrt v prihodnost, ki se ne vrača k starim napačnim vzorcem delovanja, ampak s svežimi energijami išče nove rešitve,« so zapisali ob naznanilu podpore.

Hkrati so v Listi kolesarjev in pešcev, ki jim je na volitvah za mestni svet svoje glasove zaupalo 2.416 občanov Maribora, pozvali Mariborčanke in Mariborčane, da se v čim večjem številu udeležijo volitev in tako izrazijo svojo demokratično voljo. » Le če nam bo vsem skupaj mar, lahko pripomoremo k boljšemu in človeku prijaznejšemu Mariboru,« so še dodali.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl (nepreverjen)

Potrebno je iti na volitve in obkrožiti novi, neobremenjeni veter, s preteklostjo pa je potrebno zaključiti..

Starejše novice