FOTO: Mediaspeed
Predstavniki 10 svetniških skupin v Mestnem svetu Mestne občine Maribor so v poročni dvorani Mestne hiše Rotovž podpisali koalicijski sporazum. Podpisnikov bi moralo biti 12, a manjkala sta Stojan Auer iz LPR in Melita Petelin, ki naj bi bila zadržana.

Koalicijo v mariborskem mestnem svetu tako sestavljajo svetniki Liste Arsenovič za Maribor, SMC, Liste kolesarjev in pešcev, SD, Levice, Gasilci Maribora Neodvisna lista, DeSUS, Nove Slovenije, Lista mladih. Povezujemo in Stranka mladih Zeleni Evrope. 

V pogajanjih sta se s podpisom koalicijskega sporazuma strinjala tudi Lista za pravičnost in razvoj ter Lista Melite Petelin. A njunih predstavnikov, Stojana Auerja (LPR) in Melite Petelin, na slavnostni podpis ni bilo, saj sta bila po besedah mariborskega župana zadržana. Koalicijski sporazum je tako zaenkrat uradno podpisalo deset svetniških skupin.

Predvidena koalicija bo skupno štela 29 svetnikov izmed 46, kar pomeni, da bi župan Arsenovič ob ohranjanju koalicijske podpore lahko dokaj mirno vladal. Zunaj koalicije so ostali svetniki Liste Franca Kanglerja, Liste župana Andreja Fištravca in SDS.

FOTO: Mediaspeed

Arsenovič želi še četrto podžupanjo

Arsenovič je uvodoma povedal, da so se namenoma zbrali v poročni dvorani in da ima po končanih usklajevanjih veliko upanje ter velika vprašanja. Obenem se je zahvalil članom novonastale koalicije, med nastajanjem katere so se po njegovih besedah nekateri na lastno škodo odrekli kakšnemu mestu v odboru ali komisijah.

»Gre za veliko in predvsem pisano zelo pisana, ker je veliko manjših strank. Na to sem pravzaprav ponosen, saj je moje vodilo da sodelujemo in povezujemo čim večje število deležnikov v prostoru. Verjamem, da imamo tako dober program, da bomo dobro delali,« je povedal župan.

Ob tem je izpostavil željo da bi se Gregorju Reichenbergu, Samu Petru Medvedu in Heleni Kujundžić Lukaček priključila se četrta podžupanja, ki bi razbremenila zadolžitve danes imenovane podžupanje. A za še četrto podžupansko mesto bodo svetniki morali spremeniti statut občine, ki zdaj predvideva le tri podžupane.

FOTO: Mediaspeed

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dndgdgd (nepreverjen)

Auer drekomesalec pa kot vedno posvoje, samo ne za dobro nasega mesta.

Starejše novice