Po preštetih 99,95 odstotkih glasov se že kaže jasna slika 45-članske sestave mariborskega mestnega sveta. Arsenovič z mandatom več od Kanglerja, velik uspeh beležijo kolesarji in pešci, gasilci in mladi.

Ob županskih volitvah so še kako pomembne volitve za mestni svet, kjer bo novopečeni župan iskal koalicijo in zavezništva. Mariborski mestni svet je napram dosedanjemu mandatu povsem prevetren.

Arsenoviču 11, Kanglerju 10 svetnikov

Po za zdaj še neuradnih rezultatih in preštetih 99,95 odstotkov glasovnic, je lista Arsenovič za Maribor z 21,28 odstotkih glasov prejela 11 mandatov v mestnem svetu. Enega manj (10) je z 18,56 odstotki dobila Lista Franca Kanglerja – Nova ljudska stranka Slovenije. Obe listi, katerih nosilca se bosta v drugem krogu županskih volitev borila za županski stolček, sta prejeli daleč največ glasov.

Tako je lista dosedanjega župana Andreja Fištravca padla in dobila le tri mandate. Tri mandate si po neuradnih rezultatih lahko obetajo še v SDS, SMC in nekoliko presenetljivo v Listi kolesarjev in pešcev.

Uspeh za gasilce, v mestni svet tudi mladi

Po dva sedeža v mariborskem mestnem svetu si lahko obetajo v Listi Lidije Divjak Mirnik – Lista za pravičnost in razvoj, Socialni demokrati in Levica.

Velik uspeh na volitvah za mestni svet beležijo tudi mariborski gasilci (Gasilci Maribora neodvisna lista), ki sta se jim nekaj časa obetala dva sedeža, naposled pa bodo očitno imeli le enega svetnika. Po enega predstavnika v mariborskem mestnem svetu bodo imeli še DeSUS, Lista Melite Petelin, Nova Slovenija – Krščanski demokrati in tudi Lista mladih. Povezujemo ter Stranka mladih – Zeleni Evrope.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice