Program Erasmus za mlade podjetnike ponuja novim oziroma bodočim podjetnikom priložnost, da se učijo od izkušenega podjetnika, ki vodi podjetje v eni izmed evropskih držav.

Kot je dejal Sebastijana Rosa s Centra za razvoj in prenos znanj Univerze na Primorskem, je program namenjen dvema skupinama. V prvo skupino se uvrščajo mladi podjetniki oziroma tisti, ki imajo poslovno idejo in jo želijo uresničiti. V to kategorijo spadajo podjetniki, ki se udejstvujejo v podjetništvu manj kot tri leta. Medtem pa v drugo skupino uvrščamo podjetnike z več kot tremi leti podjetniškega staža, ki lahko v programu sodelujejo kot izkušeni podjetniki in pri tem gostijo mlade podjetnike.

Kot mlada podjetnica se je v program vključila tudi Barbara Vogrinčič, ki pravi, da je to storila z namenom pridobivanja izkušenj na področju marketinga in podjetništva. S podporo kontaktne točke programa Erasmus za mlade podjetnike se je odpravila na Nizozemsko. Po dveh mesecih gostovanja pri izkušenem podjetniku je pridobila znanje, ki ga danes s pridom izkorišča v okviru lastnega podjetja. 

Bivanje pri izkušenem podjetniku lahko traja od enega do šest mesecev in sicer strnjeno ali v več obdobjih. Pri tem mladi podjetnik prejme tudi finančno podporo, s katero mu je olajšano bivanje v tujini. Sebastjan Rosa izpostavlja, da mladi podjetniki izhajajo iz različnih sektorjev, kot so digitalni marketing, razvoj aplikacij, turizem ter pravno svetovanje. Želi pa si, da bi bil program v Sloveniji bolj prepoznan predvsem pri mladih. Državi kot sta Španija in Italija program izkoriščata v bistveno večji meri kot slovenski podjetniki.  

Za več informacij vas vabimo, da si ogledate priložen posnetek oddaje Aktualno oziroma spletno stran programa Erasmus za mlade podjetnike. Seznam lokalnih kontaktnih točk programa najdete tukaj.  

Prispevek je nastal v sodelovanju z Informacijsko točko Europe Direct Pomurje.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
OSTANIMO DOMA (nepreverjen)

PROTI izkoriščevalskim multi-nacionalkam - PROTI ameriški kolonizaciji - PROTI multi-kulti

https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5cfa3886d305e/american…

Starejše novice